05. 04. 2016 - 22:43
Bayern ranim pogotkom Vidala savladao Benficu
907
Shares
Bayern ranim pogotkom Vidala savladao Benficu

LIGA PRVAKA

Bayern ranim pogotkom Vidala savladao Benficu

05. 04. 2016 - 22:43
0
Shares

Bayern je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na Allianz Areni s minimalnih 1:0 pobijedio Benficu.

Nije to bila predstava za pamćenje Bavaraca koji u drugom poluvremenu nisu odigrali gotovo ništa.

Bavarci nisu mogli zamisliti bolji početak od vodstva već u 2. minuti. Ubacio je Bernat s lijeve strane, a glavom je mrežu gostiju pogodio Vidal .

Domaćin je imao potpuno dominaciju, Benfica je bila stisnula na vlastitu polovicu, a na novi pokušaj Bayerna čekali smo do 9. minute kada je pucao Costa iz daljine, ali odbranio je to Ederson.

Koliko je Pepov stroj bio dominantan najbolje govori podatak da je Neuer prvi put loptu taknuo u 15. minuti, a kakvu takvu prijetnju dobio je u 19. minuti kada je neprecizno pucao Mitroglou.

U 21. minuti Müller je sjajno izbjegao ofsajd i pucao iskosa s desne strane s osam, devet metara, ali ravno u golmana Benfice.

Nakon toga pao je tempo igre, pravih prilika nije bilo sve do 36. minute kada je ponovno glavom zaprijetio Vidal, no ovog puta udarac nije bio precizan.

Nastavak utakmice ponudio je dominaciju Bavaraca, međutim prvu pravu priliku imali su gosti i to u 57. minuti kada je Jonas okrenuo Alabu i pucao, ali odlično je obranio Neuer. Već u sljedećem napadu pokušao je Müller, ali pokraj gola.

Novu veliku priliku Benfica je imala u 64. minuti kada je opet Jonas trebao donijeti izjednačenje, međutim ovog puta udarac mu je blokirao Javi Martinez.

Bayern je u 89. minuti imao priliku potvrditi pobjedu i osigurati miran uzvrat nakon što je Vidal sjajno proigrao Lewandowskog, ali Poljak je nakon toga dao prejaku loptu na rub peterca za Phlippa Lahma. Bila je to ujedno i posljednja prilika u vrlo siromašnom drugom poluvremenu. 

Uzvrat je za osam dana u Lisabonu.

 

Učitaj još novosti