01. 05. 2016 - 18:13
Ranieri propušta najvažniji meč karijere: "Vodim 96-godišnju...
907
Shares
Ranieri propušta najvažniji meč karijere:

LETI ZA ITALIJU

Ranieri propušta najvažniji meč karijere: "Vodim 96-godišnju majku na ručak"

01. 05. 2016 - 18:13
0
Shares

Leicester je propustio prvu šansu da osigura naslov prvaka, no ona je i onako bila najteža od tri koliko ih 'lisice' imaju do kraja te stoga u redovima Leicestera nakon 1:1 na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda i nije bilo puno tuge. 

"Kao da smo bili malo uplašeni u prvih 15 minuta, no nakon toga smo bili dobri. United je vrlo dobro otvorio, a mi smo se probudili nakon gola. Nisam bio zabrinut u nijednom trenutku jer znam da moja ekipa ima srce i da zna reagirati. Teško nam je biti na najvišem nivou bez Jamieja Vardyja, ali željeli smo pokazati naš mentalitet", rekao je trener Leicestera Claudio Ranieri pa prokomentirao i utakmicu Chelseaja i Tottenhama koja sutra, ukoliko 'spursi' ne pobijede, može 'lisicama' osigurati naslov:

"Volio bih da mogu gledati utakmicu, ali sam na putu za Italiju, tako da možda niti neću znati rezultat dok ne sletim. Moja majka ima 96 godina i idem je izvesti na ručak. Van Gaal mi je također poželio puno sreće. Upoznao sam ga još 1994. godine", rekao je Ranieri i nastavio:

"Nismo ovdje zapravo niti došli da osvojimo titulu, već da odigramo dobru utakmicu jer smo znali da će biti teško. Nakon svega, ja sam zadovoljan. Uvijek sam zadovoljan kada moji igrači ovako igraju. Takva igra skoro uvijek donese i rezultat", rekao je talijanski stručnjak.

Učitaj još novosti