02. 05. 2016 - 09:21
Sunovrat premijerligaške zvezde: Ubistvo kontroverznog...
907
Shares
Sunovrat premijerligaške zvezde: Ubistvo kontroverznog biznismena i 40 miliona u bunaru

LUKAS NIL

Sunovrat premijerligaške zvezde: Ubistvo kontroverznog biznismena i 40 miliona u bunaru

Mozzartsport.com
02. 05. 2016 - 09:21
0
Shares

Na vrhuncu slave ugovor mu je nudio i Liverpul, u to vreme mnogo ozbiljni kandidat za najviše domete nego što je sada slučaj, ali Lukas Nil je izabrao kapitensku traku u Vest Hemu. Igrajući za Milvol, Blekburn, Čekićare, Everton, pa kasnije i Galatasaraj, klubove sa Bliskog istoka i na kraju one iz Australije zaradio je, procenjuju njegovi zemljaci, više od 40.000.000 dolara. Australijskih doduše. Više od 25.000.00 evra svakako. Značajno više. Ali sada je sve spiskao. Bivši kapiten reprezentacije Australije proglasio je bankrot i u Velikoj Britaniji.

Još u januaru to se desilo i u Australiji, a sada je i definitivno postalo jasno da je 38-godišnji Nil ostao bez cvonjka u džepu. Samo dugovi poverilaca, koji tek treba da saznaju da li će moći da se naplate.

Ono što je možda najtužnije jeste to što je Nil po svemu sudeći finansijski "poginuo" baš zbog fudbala. Australijski mediji navode da je Nil uložio ogroman novac kada je nacionalni Fudbalski savez raspisao konkurs sa željom da napravi klub i u zapadnom delu Sidneja. Malo drugačiji sistem nego ovde u Evropi, ali tako je. Nilov klub trebalo je da se zove Sidnej Vonderers, ali je Savez izabrao drugu ponudu - Sidnej Rovers. Na kraju je i ona propala, pa je Savez sam osnovao Vestern Sidnej Vondererse.

Nilova ponuda je, pak, izazvala velike kontroverze, pošto je posrednik u isprva 8.000.000 dolara vrednom poslu - ispostaviće se da je koštao mnogo više - bio izvesni Majkl Mekgurk, kontroverzni biznismen koji je kasnije ubijen, dok su iza njega ostale glasine o podmićivanju, ucenama...

Lukas Nil je izabrao loše društvo. I skupo to platio.

Učitaj još novosti