02. 05. 2016 - 08:20
Top pet najtraženijih Hrvata: Oko njih će frcati silni milijuni
907
Shares
Top pet najtraženijih Hrvata: Oko njih će frcati silni milijuni

Top pet najtraženijih Hrvata: Oko njih će frcati silni milijuni

Dubravko Miličić (24sata.hr)
02. 05. 2016 - 08:20
0
Shares

Od 2008. postoje dva pravila koja se ne mijenjaju. Englezi u godini europskog prvenstva osvajaju Ligu prvaka, a Hrvati su najtraženiji na tržištu.

Uoči Eura 2008. u Austriji i Švicarskoj najtraženiji igrač bio je Luka Modrić . Tražili su ga velikani - Chelsea , Manchester United i Arsenal - a na kraju je najbrži bio Tottenham . To je toliko inspiriralo Luku da je već u prvoj utakmici zabio gol te predvodio momčad do senzacionalne pobjede protiv Njemačke.

Četiri godine poslije, netom uoči početka Eura u Poljskoj i Ukrajini, cijela Europa brujala je o napadaču Wolfsburga Mariju Mandžukiću . Najkonkretniji je bio Bayern , a Mandžo, kao i Luka četiri godine prije, potpis je proslavio zabivši na prvoj utakmici dva gola Ircima te jedan Talijanima. Serija “hrvatskih ljeta” nastavljena je i uoči SP-a u Brazilu, kad je Ivan Rakitić potpisao za Barcelonu , a u novoj epizodi te serije glavnoj ulozi najbliže je Šime Vrsaljko.

857733f2e24b1b246896

- Znate kako je, kad momčad igra dobro, uvijek iskoči pojedinac. Zadovoljan sam onim što pružam na terenu, ali i onim što smo kao momčad napravili na posljednjim utakmicama. Drago mi je čuti i čitati pohvale, ali sve je to plod predanog rada. U tom ritmu moram i nastaviti - rekao je Vrsaljko, za kojeg je opasno zagrizao Atlético Madrid .

Diego Simeone spreman je izdvojiti 30 milijuna eura za našeg braniča, želi posao završiti i prije EP-a, no imat će konkurenciju u velikim klubovima. Juventus , Barcelona, Milan ... Svi oni žele Šimu, a na cijeni su i drugi naši igrači.

Jürgen Klopp nudi Interu 30 milijuna eura za Ivana Perišića , želi i Realova “rezervistu” Matea Kovačića , Arsenal već dugo prati Marcela Brozovića , a novo lice na europskoj tržnici postat će Marko Pjaca . Prvi u redu je Milan, ali ostane li Inter bez Perišića... Ovog ljeta Hrvati su opet hit!

- Godi mi interes klubova, ali to je plod mojeg rada. Moram samo ovako nastaviti, rekao je Vrsaljko.

Učitaj još novosti