04. 05. 2016 - 09:08
Simeone: Igrali smo protiv najbolje ekipe koju sam vidio u...
907
Shares
Simeone: Igrali smo protiv najbolje ekipe koju sam vidio u svojoj karijeri

NAKON IZBACIVANJA BAYERNA

Simeone: Igrali smo protiv najbolje ekipe koju sam vidio u svojoj karijeri

04. 05. 2016 - 09:08
0
Shares

Atletico Madrid je sinoć srušio i drugog finalistu kojeg su mnogi nogometni znalci predviđali vidjeti na "San Siru". Nakon Barcelone ekipa Dijega Simeonea izbacila je i Bayern München. 

"Liga prvaka je spektakularna i jako teška. Srušili smo i izbacili dvije od tri najjače ekipe na svijetu, uz sve poteškoće koje smo imali. Bayern je u prvom poluvremenu bio fanatstičan. Stvarali su nam ogroman pritisak, imali su brzinu i intenzitet. Igrali smo protiv najboljeg tima koji sam ikada vidio u svojoj karijeri. Njihovih prvih 45 minuta je bilo fenomenalno", rekao je trener Atletica Diego Simeone pa dodao:

"U drugom poluvremenu to više nije bila utakmica. Snage na terenu su bile izjednačene. Imali smo odlične kontre, zabili smo gol i odmah došli vrlo blizu da iskoristimo našu prednost koju smo stekli na 'Vicente Calderonu'. Oba penala su bila ključna. Da su oni svoj zabili, nama bi bilo izrazito teško. Isto tako da je Torres zabio, oni bi imali skoro nemkogući zadatak", pojasnio je Argentinac te za kraj dodao kako žele uzeti sve za što su još u utrci:

"Imamo još nekoliko sedmica borbe i želimo i u prvenstvu ostati do samog kraja u igri. Iskoristit ćemo sve što nam se eventualno pruži."

Istakao je i da je ponosan na reakciju tima nakon Torresovog promašaja penala, za koji tvrdi da je bio "najgori mogući scenarij", te da je ostatak meča ličio na najbolji film.

Meč su obilježili i novi incidenti popularnog Chola, a o čemu je tačno riječ pogledajte OVDJE.

 

Učitaj još novosti