10. 05. 2016 - 11:17
Malkočević za Sport.ba: Pozitivan rezultat protiv Ukrajine...
907
Shares
Malkočević za Sport.ba: Pozitivan rezultat protiv Ukrajine mnogo bi nam značio na ovakvom takmičenju

SELEKTOR BH. KADETA

Malkočević za Sport.ba: Pozitivan rezultat protiv Ukrajine mnogo bi nam značio na ovakvom takmičenju

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
10. 05. 2016 - 11:17
0
Shares

Kadetska fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine sutra će odigrati i posljednji meč grupne faze Evropskog prvenstva. Izabranici Sakiba Malkočevića napravili su historijski uspjeh plasmanom na završnu smotru, a pred bh. mladićima pale su velesile poput Rusije i Italije.

To je samo upotpunilo sjajnu sliku o usponu omladinskog bh. sporta, nakon velikog uspjeha njihovih vršnjaka u košarci koji su pokorili Stari kontinent. Tako je jedna omladinska bh. selekcija u fudbalu po prvi put izborila plasman na veliko takmičenje, te dokazala da ne trebamo brinuti za budućnost.

Filip Vasilj, Nedim Hadžić, Stefan Kovač, Rijad Sadiku, Jasmin Čeliković i ostali momci dokaz su da ćemo uskoro u A timu dobiti nasljednike Asmira Begovića, Edina Džeke, Emira Spahića i ostalih Zmajeva. Naravno, u svemu ovome ne bi smjela izostati ni podrška države, jer ovi momci to stvarno zaslužuju.

Na startu Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu Austrija je lakše od očekivanog nadigrala naš tim, koji je očito još bio pod dojmom debija na velikoj sceni. Znatno bolji otpor pružili smo protiv favorita Njemačke, koja se itekako morala potruditi da savlada četu Sakiba Malkočevića.

Kadeti posljednji meč igraju sutra, kada će odmjeriti snage s veoma jakom selekcijom Ukrajine. Selektor Malkočević u razgovoru za Sport.ba osvrnuo se na dosadašnji učinak.

"Poslije poraza od Austrije i lošeg prvog poluvremena, uspjeli smo se vratiti boljom igrom protiv Njemačke. Nažalost, ponovo je izostao rezultat. Prvo poluvrijeme ovog puta bilo je mnogo bolje, a presjeklo nas je isključenje Sadikua", rekao je Malkočević.

Sutra od 17:15 sati odigrat ćemo i meč protiv našeg starog poznanika, selekcije Ukrajine.

"Pred ovu treću utakmicu protiv Ukrajine nažalost mi više nismo u igri za prolaz. Ukrajinci jos uvijek imaju neke šanse, ali i mi želimo ponoviti igru kao protiv Njemačke i pokušati osvojiti bod ili tri. To bi nam itekako mnogo značilo", dodao je selektor bh. kadeta.

Istakao je da je ovo idealna prilika za revanš Ukrajincima.

"Ukrajina nas je već jednom pobijedila uvjerljivo i to je prilika za revanš iako se radi o odličnoj selekciji. Nastupit ćemo bez Rijada Sadikua koji je pocrvenio protiv Njemačke, dok su upitni nastupi Velića i Veladžića zbog temperature. Tek sutra ćemo znati da li će moći nastupiti u posljednjem kolu", kazao je Malkočević, dodavši:

"Dobro bi bilo da takmičenje završimo pozitivnim rezultatom iako nisam nezadovoljan dosadašnjim nastupom, osim prvim poluvremenom protiv Austrije. Ipak je ovo mnogo viši nivo i momci su se pošteno borili".

Priznaje da je upravo ovo naša realnost...

"Ovo je naša realnost i veliki je uspjeh što smo u društvu ovih reprezentacija. Uspjeh je još veći kada znamo da tu nisu jedna Rusija, Hrvatska, Grčka, Turska, Švicarska, Poljska...", zaključio je Malkočević.


Piše: Mirza Hadžijusufović

Učitaj još novosti