20. 05. 2016 - 16:08
Zvonimir Kožulj za Sport.ba: Ponosan sam što ću debitovati za BiH
907
Shares
Zvonimir Kožulj za Sport.ba: Ponosan sam što ću debitovati za BiH

SJAJNI FUDBALER ŠIROKOG BRIJEGA

Zvonimir Kožulj za Sport.ba: Ponosan sam što ću debitovati za BiH

20. 05. 2016 - 16:08
0
Shares

Lijepu vijest o prvom pozivu u A reprezentaciju naše zemlje Zvonimir Kožulj dočekao je u dalekom Chicagu. Tamo je nakon naporne sezone otišao na kratku odmor u društvu Tonija Šunjića. Sa dugogodišnjim prijeteljem po prvi put će dijeliti svlačionicu nakon Božićnog turnira u Mostaru gdje su sa Vladom Zadrom i Marinom Aničićem prošli do samog finala. Domaćin u dalekoj zemlji upravo je Zadro. 

"Ugodno sam iznenađen, ali i ponosan što ću uskoro upisati debi u dresu reprezentacije. Velika je čast igrati u društvu igrača poput Edina Džeke, Miralema Pjanića i ostalih. Sjećam se, nije bilo davno kada sam ih s tribina Bilinog polja bodrio na utakmici protiv Slovačke, tada kao fudbaler Viteza. Za kratko vrijeme san se ostvario. Nadam se da je ovo početak lijepe priče i prvi značajan korak u nizu značajnih u mojoj karijeri", rekao je Kožulj za Sport.ba.

Iza sebe ima odličnu sezonu u Širokom Brijegu. Najvrijedniji je eksponat u svlačionici Slavena Muse. Sa saigračima je uspio izboriti nastup na evropskoj sceni naredne sezone.

"Uzimajući u obzir sve okolnosti, na kraju trebamo biti zadovoljni. Uostalom, cilj pred početak bio je zaigrati na evropskoj sceni. Vremena za odmor s obzirom na reprezentativne obaveze gotovo i da nema, ali ne žalim. Radujem se i Evropi i reprezentaciji", dodao je.

U narednoj sezoni Kožulj priželjkuje prvi trofej sa Širokim Brijegom. Zanimljivo je da je na samom početku pobijedio tešku povredu koljena koju je zaradio upravo na reprezentativnoj utakmici. Potom je bio na posudbama u Vitezu i Branitelju, ali je na koncu dočakao svojih pet minuta. Prošao je sve reprezentativne selekcije, a nastup u A timu će biti kruna njegove karijere.

Učitaj još novosti