20. 05. 2016 - 16:39
Mladi prvotimci FK Sarajevo dobili pozive za okupljanja U-21 i...
907
Shares
Mladi prvotimci FK Sarajevo dobili pozive za okupljanja U-21 i mediteranske selekcije

KADUŠIĆ SE NAMETNUO

Mladi prvotimci FK Sarajevo dobili pozive za okupljanja U-21 i mediteranske selekcije

20. 05. 2016 - 16:39
0
Shares

Mladi prvotimac Fudbalskog kluba Sarajevo, Advan Kadušić, našao je svoje ime na spisku selektora U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine. Darko Nestorović objavio je spisak igrača za predstojeće reprezentativno okupljanje i prijateljsku utakmicu protiv Azerbejdžana, koja će se igrati 3. juna u Krškom u Sloveniji.

"Zahvalan sam selektoru na pozivu i nadam se da ću opravdati povjerenje. Sretan sam što sam dio mlade reprezentacije i što sam dobio povjerenje selektora", kazao je Kadušić, koji je kao junior klupske akademije dobio priliku da u ovoj takmičarskoj sezoni nastupa za prvi tim Sarajeva i sakupi 17 nastupa za seniorski tim.

Osim Nestorovića i selektor mediteranske reprezentacije, Mirza Varešanović objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeći susret protiv mlade reprezentacije BiH, koji će se održati 31. maja u Trening centru NS/FS BiH sa početkom u 17 sati. Varešanović je ukupno pozvao šesnaest igrača, a četiri prvotimca Sarajeva dobili su poziv selektora. Riječ je o Marku Mihojeviću, Adnanu Kovačeviću, Emiru Plakalu i Samiru Radovcu.

"Drago mi je zbog poziva selektora i radujem se nadolazećem okupljanju u Trening centru", izjavio je Mihojević, mladi prvotimac koji je bio neizostavan član prve postave Sarajeva u finišu proljetnog dijela prvenstva.

 

Učitaj još novosti