20. 05. 2016 - 19:33
UEFA kaznila Dinamo, ali u Maksimiru nisu pretjerano zabrinuti
907
Shares
UEFA kaznila Dinamo, ali u Maksimiru nisu pretjerano zabrinuti

OČEKUJU VELIKI PLUS

UEFA kaznila Dinamo, ali u Maksimiru nisu pretjerano zabrinuti

20. 05. 2016 - 19:33
0
Shares

Uefa je na svojoj službenoj stranici objavila kako je zagrebački Dinamo zbog kršenja finansijskog fair-playa kažnjen s 200.000 eura te u sljedećoj sezoni umjesto 25 može prijaviti samo 23 igrača. 

Dinamo je dobio Uefinu licencu za evropska natjecanja u idućoj sezoni, a zbog akumuliranog minusa u protekle tri godine Dinamo i Uefa potpisali su sporazum u vezi finansijskog fair-playa prema kojem će krovna fudbalska organizacija u idućih godinu dana pratiti poslovanje modrih. Hrvatski prvak tako će morati Uefi isplatiti 200 hiljada eura zbog kršenja finansijskog fair-playja.

No, o čemu se zapravo radi?

Uefa prati poslovanje svih evropskih klubova u posljednje tri godine i pažljivo prati da niti jedan klub u tom periodu nema akumulirani minus (od transfera) u iznosu od 5 miliona eura. A Dinamo je tu upisao minus od 6,9 miliona eura. Tu su uključeni transferi od kupnje Machada, Taravela, Roga..., a u tom periodu modri nisu toliko (od transfera) i zaradili...

No, u Maksimiru nema panike. Dinamu tek trebaju sjesti novci od izlaznih transfera Čopa, Brozovića, te sada od Josipa Brekala, pa će modri do kraja sezone ipak biti u velikom finansijskom plusu. A to će biti sasvim dovoljno da "skinu" čelnike Uefe sa svoga vrata. I da se stvari opet vrate u normalu, prenosi Goal.com.

Dinamo tako ove sezone neće dobiti nagradu Uefe za uredno poslovanje, ali niti ove godine neće biti panike.

U Maksimiru su sigurni da će modri, kada svi izlazni računi stignu na naplatu, opet biti u plusu. Jako velikom plusu. I Dinamo će opet biti u pozitivi...

Učitaj još novosti