26. 05. 2016 - 08:37
Rapaić: Hrvatska ima najjači vezni red, ali najvažnija je...
907
Shares
Rapaić: Hrvatska ima najjači vezni red, ali najvažnija je dobra atmosfera

LEGENDARNI FUDBALER HAJDUKA

Rapaić: Hrvatska ima najjači vezni red, ali najvažnija je dobra atmosfera

26. 05. 2016 - 08:37
0
Shares

Europsko prvenstvo je pred vratima, a legendarni igrač Hajduka i hrvatske reprezentacije Miki Rapaić ocijenio je mogućnosti sadašnje selekcije Hrvatske koja je po mnogima jedan od većih favorita. 

"Hrvatska mi se čini jako dobro! Imamo reprezentaciju punu talenta, što jest u tradiciji Hrvatske, ali nekako mi se čini da je ova generacija još posebnija. Teško je uspoređivati s prijašnjim generacijama jer je tada u Hrvatskoj bio neki sasvim drugi ambijent i žar. Toga danas, nažalost, baš i nema. Ova Hrvatska može puno, ali može se dogoditi i ništa. Nogomet je to, nije ono 2 plus 2 je 4 i to je to. Puno toga utječe na igru i rezultat, a među ostalim važan je faktor sreće. Može sve biti tip-top, a onda sudac nešto ne vidi ili za koji centimetar umjesto gola pogodiš stativu i sve se sruši što dobro napraviš", rekao je Miki Rapaić za "Sportske novosti" pa nastavio:

"Jaki smo u sredini i naprijed. Kad govorimo o veznom redu, onda imamo 'strava' igrače. Pogledamo li talent tih naših veznih igrača, njihov učinak po klubovima i razinu tih istih klubova, onda je ova vezna linija najjača, no čini mi se da smo ovaj put u obrani najtanji. Mislim to u kontekstu usporedbe sa sredinom i napadom. U našoj tradiciji je da je obrana bila najčvršći dio reprezentacije, baza na koju se gradila dalje momčad. Danas nam obrana ima manje ekstra kvalitete nego inače. Međutim, ono što je važno, to je da se gradi dobra atmosfera. Ona je u reprezentaciji jako važan faktor uspješnosti na ovakvim turnirima", poručio je Rapaić pa se dotaknuo i Turske, s kojom Hrvatska otvara Euro:

"Terima jako dobro poznajem. To je sjajan trener i fenomenalni motivator. Turska kvalifikacije za ovaj Euro nije počela baš najbolje, ali završili su fenomenalno. Oni će sigurno biti motivirani i u sjajnoj atmosferi krenuti protiv nas", zaključio je Rapaić koji se sve češće spominje kao novi sportski direktor Fenerbehčea, turskog velikana u kojem je ostavio veliki trag.

Učitaj još novosti