29. 05. 2016 - 16:19
Široki kreće 6. juna, Kresinger napustio klub
907
Shares
Široki kreće 6. juna, Kresinger napustio klub

Pripreme za Evropu

Široki kreće 6. juna, Kresinger napustio klub

29. 05. 2016 - 16:19
0
Shares

Osam dana odmora ostalo je još fudbalerima Širokog Brijega, koji će svoj prvi trening u novoj sezoni pretrčati već 6. juna. Nakon uvodnih sedam dana, trener Slaven Musa svoje izabranike povest će na Kupres, gdje će se raditi na podizanju fizičke pripremljenosti. Prvi pripremni susret planiran je za 30. juni, a do predstojeće evropske avanture planirane su ukupno dvije kontrolne utakmice.

Jedan od protivnika vjerovatno će biti Željezničar. Drugi suparnik bi trebao biti neko od lakših protivnika, vjerovatno iz nižih liga. Što se tiče igračkog kadra, saradnja sigurno neće biti produžena sa napadačem Dinom Kresingerom, dok se sa svim ostalim igračima već razgovaralo o produženju saradnje.

Široki Brijeg jedini od bh. predstavnika u pretkolu Evropske lige ima ulogu nositelja prilikom žrijeba, što znači da će vjerovatno dobiti lakši zadatak u odnosu na Slobodu i Radnik. Širokobriježani će protivnika u prvom pretkolu saznati 20. juna. Plasman u drugo pretkolo značio bi i 210.000 eura više u klupskoj kasi u odnosu na 200.000, koje su već osigurane samim plasmanom u Evropu.

 

Učitaj još novosti