31. 05. 2016 - 10:14
Korkarić za Sport.ba: Uz punu Skenderiju, nadamo se i plasmanu...
907
Shares
Korkarić za Sport.ba: Uz punu Skenderiju, nadamo se i plasmanu na SP

MARKOVIĆEV POMOĆNIK

Korkarić za Sport.ba: Uz punu Skenderiju, nadamo se i plasmanu na SP

Faris DŽAFEROVIĆ
31. 05. 2016 - 10:14
0
Shares

Zuhdija Korkarić, pomoćni trener naše reprezentacije je veoma optimisitičan u vezi utakmica baraža sa Švedskom koje su na rasporedu 12 i 15 juna.

Okupljanje, odnosno prozivka će biti u Mostaru, gdje će se naši reprezentativci do odlaska u Švedsku. Zuhdija nam je otkrio kakve nas pripreme očekuju, i da li će biti nekih pošteda u rosteru našeg tima.

''Okupit ćemo se prvog juna u Mostaru, nekoliko igrača će kasniti,naravno opravdano, jernekoliko prvenstava još uvijek nisu završili. Međutim nadam se da ćemo do trćeg juna svi biti kompletni da se možemo fino bazirati na pripreme. Radit ćemo dva treninga dnevno, da ne bismo preforsirali igrače koji su imali tešku sezonu, neki od njih su već u punoj snazi pa će biti malo i pošteđeni.''

Korkarić je sretan zbog povratka u svoju Skenderiju, te se nada da će dvorana u uzvratnoj utakmici sa Švedskom biti dupke puna.
 

''Vraćamo se praktično u svoj dom, drago nam je što ćemo igrati u Skenderiji, koja će ovaj put siguran sam biti puna. JEr prošli put su svi bili skeptici te su mislili da se nećemo plasirati na SP, međutim dobili smo Island i otišli u Qatar. Ovaj put je i malo drugačija utakmica jer smo prvo gosti, pa onda domaćini, tako da ćemo sa podrškom naših navijača uspjeti nadam se doći do pobjede i opet otići na veliko takmičenje.''

Pozivamo sve navijače da 15.6  u 20 sati i 15 minuta dođu u Skenderiju, i podrže naše rukometne Zmajeve do nadamo se novog plasmana na veliko takmičenje.

(Faris DŽAFEROVIĆ, Sport.ba)

Učitaj još novosti