31. 05. 2016 - 16:25
Tuka: Uvijek je posebna draž trčati na stadionu na kojem sam...
907
Shares
Tuka: Uvijek je posebna draž trčati na stadionu na kojem sam počeo karijeru

ZENICA 2016

Tuka: Uvijek je posebna draž trčati na stadionu na kojem sam počeo karijeru

31. 05. 2016 - 16:25
0
Shares

Sve je spremno za 7. međunarodni atletski miting „Zenica 2016“ na kojem će nastupiti više od 150 natjecatelja iz 20 zemalja, a o kvalitetu učesnika najbolje govori podatak da će nastupiti deset učesnika olimpijskih igara u Brazilu.

Bh. ateltsku elitu predvoditi će srednjoprugaš Amel Tuka, a najveća neizvjesnost bit će na bacalištu kugle, gdje će nastupiti čak pet olimpijaca Alić, Pezer, Žunić, Mulaomerović i Ivanov. Za veći broj učesnika ovo će biti i jedan od testova pred naredno Evropsko prvenstvo, koje se održava tokom jula u holandskom Amsterdamu, gdje će krajnju formu testirati i naš rekorder Amel Tuka. On je već ostvario treće mjesto u marokanskom Rabatu (1:45,41) i šesto mjesto u američkom Eugenu (1:45,90) u okviru Dijamantske lige.

- Cilj je da budem spreman za julsko evropsko prvenstvo i augustovske olimpijske igre u Rio de Janeiru. Za mene je uvijek posebna draž trčati na stadionu na kojem sam počeo karijeru, na kojem, mada sam trčao i trke Dijamantske lige, imam uvijek posebnu dozu treme - kaže Amel Tuka. 

Za ovogodišnji atletski miting u regiji vlada izuzetan interes, a u tehničkom dijelu organizacije sve je spremno za održavanje ove izuzetne sportske manifestacije.

- Ovo je najkvalitetniji miting do sada, najveća konkurencija je u kugli, ništa slabije neće biti ni bacanje kladiva, a u trci na 1.500 metrara imamo prijavljeno 14 takmičarki. Jaka konkurencija bit će i u trci na 3.000 metara, koplju, gdje očekujemo dobar rezultat našeg Mileusnića, a Tuka nastupa na 800 metara - ističe direktor mitinga Aziz Kevelj.

(Fena)

Učitaj još novosti