31. 05. 2016 - 20:00
Senjamin Burić za Sport.ba: Ishod baraža će zavisiti od prve...
907
Shares
Senjamin Burić za Sport.ba: Ishod baraža će zavisiti od prve utakmice, ona je ključna

SJAJNI BH. PIVOT

Senjamin Burić za Sport.ba: Ishod baraža će zavisiti od prve utakmice, ona je ključna

31. 05. 2016 - 20:00
0
Shares

Rukometaši Bosne i Hercegovine pripreme za baraž protiv favorizovane Švedske započet će sutra u Mostaru. Braća Senjamin i Benjamin Burić na pripreme dolaze s mnogo optimizma uz nadu da se može ponoviti Island od prije dvije godine, a za to će nam, mišljenje je Senjamina, biti potrebno mnogo kvaliteta u napadu, te hladna glava.

"Ishod baraža će zavisiti od prve utakmice. Ona će biti ključna. Moramo biti hladne glave i samovjereni. Dobra stvar je vjetar u leđa koji ćemo imati s tribina na obje utakmice. Ako smo spremni odigrati dvije lude utakmice, a vjerujem iskreno da jesmo, onda se možemo nadati plasmanu na završnicu", izjavio je Senjamin Burić za Sport.ba.

I njegov brat Benjamin u dobrom raspoloženju dočekuje dvomeč sa Švedima.

“Benjo i njegovo raspoloženje su uvijek važni za reprezentaciju. Švedska odbrana je vrlo kvalitetna, ali je i naša. Kada god je potrebno mi odigramo kvalitetnu odbranu, tako da ću ponoviti da će rezultat zavisiti od inspiracije u napadu”, dodaje Burić.

Sezona na klupskom planu za Buriće nije bila baš uspješna.

“Sa Gorenjem nisam osvojio ni prvenstvo, ni Kup. Ako ne eliminišemo Švedsku bit će loša sezona. Ukoliko ih pak eliminišemo, bit će sjajno”, dodao je Burić koji će u bratovom društvu iz rodnog Maglaja krenuti put Mostara.

Učitaj još novosti