31. 05. 2016 - 22:17
Muslin upisao i drugu pobjedu na klupi Srbije
907
Shares
Muslin upisao i drugu pobjedu na klupi Srbije

PAO I IZRAEL

Muslin upisao i drugu pobjedu na klupi Srbije

31. 05. 2016 - 22:17
0
Shares

Fudbaleri Srbije pobijedili su Izrael sa 3:1 u prijateljskoj utakmici odigranoj na novosadskom ’Karađorđu’.

Ovo je bio drugi meč novog selektora Slavoljuba Muslina otkad je preuzeo "orlove" i drugi trijumf, pošto je nedavno rezultatom 2:1 pobijeđen Kipar.

Ponovo je srbijanski selektor „promiješao karte“, a "orlovi" su uspjeli slaviti i pored ne baš sjajne igre.

Izraelci su na početku meča nekoliko puta opasno priprijetili, ali je Srbija povela u 33. minuti pogotkom kapitena Branislava Ivanovića. 

"Orlovi" su na odmor otišli sa minimalnom prednošću, Muslin je napravio nekoliko izmjena na početku drugog poluvremena, a gosti stigli do izjednačenja već u 48. minuti.

Marko Grujić naivno je oborio jednog protivničkog igrača na ivici kaznenog prostora i Izrael je dobio penal. Siguran izvođač bio je ’Izraelski Suarez’ Eran Zahavi. 

Međutim, kvalitet Srbije došao je do izražaja u finišu meča i Nemanja Milunović postigao je pobjedonosni pogodak 15-ak minuta prije kraja. Zoran Tošić je izveo korner, odbrana gostiju loše je reagovala, a defanzivac BATE Borisova je uz malo sreće pogodio gornji lijevi ugao. 

Duel je zatvorio Dušan Tadić fantastičnim pogotkom u 88. minuti, kada je prihvatio jedan odbitak iz kaznenog prostora i sa nekih 20 metara pogodio same rašlje gola Izraela. 

 

Učitaj još novosti