07. 07. 2016 - 20:44
BiH ostala bez predstavnika u Europa ligi: Sloboda minimalno...
907
Shares
FOTO GALERIJA
07. 07. 2016 - 20:44
Tuzlanska Sloboda je danas igrala uzvratnu utakmicu u Jerusalemu, protiv momčadi Beitara.

BEITAR SLAVIO SA BIJELE TAČKE

BiH ostala bez predstavnika u Europa ligi: Sloboda minimalno poražena u Izraelu

07. 07. 2016 - 20:44
0
Shares

Tuzlanska Sloboda je danas igrala uzvratnu utakmicu u Jerusalemu, protiv momčadi Beitara.

Prvo poluvrijeme nije donijelo velika uzbuđenja, po nekoliko poluprilika na obje strane ali većih uzbuđenja nije bilo pa se tako sa 0:0 otišlo na odmor.

Shechter je pokušao u sedmoj minuti, da bi u desetoj minuti Claudemir je šutirao pored gola iz slobodnog udarca. Prvu priliku za Slobodu imao je Mehidića čiji je udarac u 13. minuti zaustavio Kleyman, kao i pokušaj Kostića dvije minute poslije. 

Udarac Mehidića u 21. minuti je izblokiran, da bi u 25. minuti Pirić zaustavio dobar pokušaj domaćih. Mehidić je novu šansu za Tuzlake imao u 27. minuti, a lopta je otišla pored gola. Dvije minute poslije Beitar je zaprijetio preko Moyala. 

Džidić je u 37. minuti otklonio opasnost ispred gola Slobode.

Nakon toga mnogo oštrija igra na obje strane, drugo poluvrijeme su obilježili žuti kartoni njih čak četiri te jedan crveni.

Naime, Kostić je skrivio jedanaesterac a Atzily je bio siguran za vodstvo Izraelaca od 1:0. Pet minuta nakon toga, Veselinović je oprobao udarac ali je bio neprecizan. 

Sloboda je do kraja utakmice pokušavala doći do pogotka koji bi joj donio plasman u 2. pretkolo, ali je Beitar uspio sačuvati svoju mrežu i plasirati se dalje. 

Domaći tim je mogao i do uduplanja vodstva, ali je Atzily u dvije situacije bio nedovoljno precizan pa je ostalo 1:0. Sloboda je dvije minute prije kraja utakmice ostala s igračem manje nakon što je iskusni Džidić dobio drugi žuti karton. 

Najbolju priliku za poravnanje Sloboda je propustila u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, kada je Karićev šut Kleyman krajnjim naporom izbio u korner. 

Porazom Slobode, BiH je u samo tri dana ostala bez ijednog predstavnika u Europa ligi, a najveće razočarenje je Široki Brijeg, koji je imao zaista lahkog protivnika ali tim sa Pecare se obrukao u oba duela, te je tako uz Radnik i Slobodu napustio takmičenje.


Beitar Jerusalem - Sloboda Tuzla 1:0

Strijelci: Atzily 66' pen.

SASTAVI:

Beitar Jerusalem

Atzily, Claudemir, Einbinder, Kleyman, Mishan, Mori, Moyal, Rueda, Shechter, Uri Magbo, Valport.

Sloboda Tuzla

Džidić, Efendić, Karić, Kostić, Mehidić, Merzić, Ordagić, Pirić, Stjepanović, Veselinović, Zeba.


IZMJENE

Beitar Jerusalem

Barihon, Cohen, Kahila, Nachmani, Shushan.

Sloboda Tuzla

Bobić, Govedarica, Grahovac, Hadžić, Krpić, Todorović, Zec.

Učitaj još novosti