21. 07. 2016 - 15:50
Džumhur: Mirza i ja idemo predstaviti BiH u najboljem svijetlu
907
Shares
Džumhur: Mirza i ja idemo predstaviti BiH u najboljem svijetlu

FANTASTIČNE PARTIJE U UMAGU

Džumhur: Mirza i ja idemo predstaviti BiH u najboljem svijetlu

21. 07. 2016 - 15:50
0
Shares

Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser, nakon nastupa na Davis Cupu sjajne igre pruža i na ATP turniru u Umagu, a prošao je u treće kolo gdje će igrati protiv Fabia Fogninija.

"Nakon Davis Cupa nastavio sam sa dobrim igrama i u Umagu. Jeste da su mi ta dva meča Davis Cupa pomogla da uđem u formu, da podignem samopouzdanje. Uvijek dvije pobjede dobro dođu prije jednog turnira. Dale su mi dodatnu energiju za turnir u Umagu", rekao je Džumhur. 

U prvom kolu Džumhur je izbacio nekada devetog tenisera svijeta, Nicolasa Almagra, a zatim i Italijana Thomasa Fabbiana. 

"Imao sam jako loš žrijeb. Prvo kolo s Almagrom, mislim da nije moglo gore zato što je on prvi nosilac koji nije slobodan prvo kolo i prema rankingu je tu poslije prva četiri nosioca najbolji na turniru. Dobro sam odigrao od početka do kraja, nije bilo velikh padova u igri. Pokazao sam da mogu da igram sa najboljim igračima na šljaci. Za one koji ne znaju on je treći najbolji igrač na šljaci koji igra na ATP touru, poslije Nadala i Ferera. Tako da ne treba mnogo pričati o Almagru", kazao je popularni Džumi, dodavši: 

"Nakon toga došao je meč sa Fabbianom, igrača kojeg sam dobijao tri puta, ali poslije velike pobjede uvijek je teško igrati naredni meč. Uspio sam nakon malo lošijeg prvog seta. Samo 45 minuta poslije igrao sam i dubl, dobio sam i to. Umora ima. Sreća ima odmora do petka kada igram sa Fogninijem, opet jednim od najboljih igrača na šljaci posljednjih godina. Igrao sam ovdje prošle godine s njim u drugom kolu. Mislim da će sada biti drugačije. Ukoliko budem dobro igrao naravno da se može očekivati pobjeda. Neki očekuju titulu, ja ne idem tako predaleko. Idem kolo po kolo Nadam se pobjedi protiv Fogninija". 

Naš najbolji teniser prokomentarisao je i odlazak na Olimpijske igre u Rio, gdje ćemo imati dva tenisera. 

"Drago mi je da sam upao direktno i da je Mirza dobio "wild card" koja je pripadala meni. Drago mi je što ćemo imati još jednog sportstu, još jednog tenisera. Zaista je to velika stvar za ovu zemlju. Nadam se da postoji mogućnost da upadnemo u dubl, da igramo zajedno. To bi bila još jedna velika vijest. Moramo sačekati još. Bit će to lijepo putovanje za Rio. Nadam se da ćemo Mirza i ja pokazati da možemo igrati sa najboljim i na OI. Želimo obradovati ljude u BiH", rekao je Džumhur.

Učitaj još novosti