27. 03. 2024 - 15:51
KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU: Novak Đoković je tog dana shvatio da...
907
Shares
KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU: Novak Đoković je tog dana shvatio da Goran Ivanišević mora dobiti otkaz

KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU: Novak Đoković je tog dana shvatio da Goran Ivanišević mora dobiti otkaz

27. 03. 2024 - 15:51
0
Shares

Novak Đoković jutros je iznenadio javnost objavom da Goran Ivanišević više neće biti njegov trener, te da je nakon pet godina završena njihova saradnja. Mnogi su se pitali zašto je došlo do razlaza, a čini se da je već svima jasno kada je "pukla tikva".
Đoković je jutros na Instagramu potvrdio da Goran Ivanišević više nije dio njegovog stručnog štaba, te je objavio emotivnu poruku kojom se zahvalio na svemu legendarnom teniseru iz Hrvatske.
Da se tu nešto dešava bilo je jasno prije nekoliko dana kada je Đoković u Beogradu počeo pripreme za nastup na turniru u Monte Carlu, a na treninzima prvog tenisera svijeta nije bilo njegovog tenisera.
Ivanišević uopšte nije doputovao u Beograd i vidjelo se da nešto nije kako treba, a njegovu ulogu preuzeo je Nenad Zimonjić koji trenutno obavlja funkciju trenera Đokovića.

Đoković i Ivanišević sarađivali su od 2019. godine kada je Hrvat stigao prvo u stručni štab, a prije dvije godine postao je i glavni trener. No, sada je "pukla tikva" između njih dvojice i zna se šta je bio prelomni trentak.

Obojica nisu nikada krili da često imaju žustre rasprave koje se dešavaju najčešće nakon mečeva. No, jedna od njih čini se da je bila na kraju kap koja je prelila čašu.

Ivanišević je bio s Novakom u Americi na Indian Wellsu gdje se srbijanski teniser nije proslavio svojim nastupom, te je potom odustao od turnira u Miamiju. No, prije svega toga desio se problem između Đokovića i Ivaniševića.

Mediji u Srbiji pišu da je ključan trenutak bio poraz Đokovića u polufinalu Australian Opena od Jannika Sinnera, te da je tada Novak odlučio da je vrijeme da napravi neke promjene i da stvari više ne funkcionišu.

Još tada su oni navodno imali razgovor i Đoković je dao do znanja Ivaniševiću da želi promjenu. Poraz od Sinnera bio je ključan što se tiče otkaza Ivaniševiću jer čini se da je Srbin već tada "prelomio", a nakon neuspjeha u Americi nije imao dilemu u tu odluku.

Oni su razgovor oko mogućeg prekida saradnje imali još u Torinu na završnom Mastersu, ali tada je Novak pobijedio i sve je palo u zaborav.
Međutim, nakon što nije uspio da ponovo osvoji Australian Open više spasa za Ivaniševića nije bilo. Da li će to Đokoviću donijeti željenu promjenu i povratak u pravu formu ostaje nam da vidimo.

Đoković trenutno trenira sa Zimonjićem, a da li će on ostati njegov trener ili će angažovati nekoga drugog bit će sigurno poznato u narednom periodu.

Ivanišević i Đoković imali jednu od najuspješnijih saradnji ikad
Ovaj dvojac sarađivao je zvanično od Wimbledona 2019. godine kada se Ivanišević priključio Novakovom stručnom štabu.

Ostat će upamćeni kao možda i najbolji duo igrač - trener u tenisu jer otkako je Ivanišević dio stručnog štaba Đoković je uspio da osvoji čak 12 Grand Slam titula.

Učitaj još novosti