25. 07. 2016 - 16:39
Ahmetović: Morat ćemo dati maksimum da savladamo Zrinjski
907
Shares
Ahmetović: Morat ćemo dati maksimum da savladamo Zrinjski

NAKON GOLA U DERBIJU

Ahmetović: Morat ćemo dati maksimum da savladamo Zrinjski

25. 07. 2016 - 16:39
0
Shares

Remijem na Grbavici protiv Željezničara fudbaleri Sarajeva započeli su novu premijerligašku sezonu. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a gol za Bordo klub postigao je Mersudin Ahmetović.

Za zvaničnu klupsku stranicu, jedan od najboljih napadača BH Telecom Premijer lige BiH, koji je u ljetnom prelaznom roku stigao u naš klub, prenio je svoje utiske nakon utakmice.

“Sretan sam zbog postignutog gola. On nosi posebne emocije, obzirom da je moj prvi u dresu Sarajeva i postignut je na derbiju. Ostaje žal poslije utakmice što nismo ostvarili pobjedu. Imali smo veliki broj prilika, bili smo bolji protivnik. Imamo razloga da ne budemo u potpunosti zadovoljni, jer smo bili bliže pobjedi”, kazao je Ahmetović.

U narednom kolu, Sarajevo dočekuje ekipu Zrinjskog. Ahmetović se nada prvoj pobjedi u novoj sezoni.

“Dolazi nam ekipa Zrinjskog, koja je sigurno kvalitetna. Neće biti jednostavna utakmica. Morat ćemo dati svoj maskimum kako bi ostvarili pobjedu i mogu obećati našim navijačima da ćemo to uraditi. Angažovanim nastupom od prve minute želimo ostvariti pobjedu”, rekao je bivši napadač Slobode.

Na kraju razgovora, napadač Bordo kluba je pozvao navijače na nedjeljnju utakmicu.

“Imali smo veliku podršku na derbiju i koristim priliku da pozovem navijače da nas podrže u nedjelju, protiv Zrinjskog. Nadam se da će ispuniti tribine Koševa i da će biti naš 12. igrač na putu do željene pobjede”, zaključio je Ahmetović.

Sarajevo dočekuje Zrinjski u sklopu 2. kola BH Telecom Premijer lige BiH 2016/17 na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, s početkom u 19.45 sati.

Učitaj još novosti