28. 04. 2024 - 12:59
Trener Fenerbahčea stao pred kamere i objasnio svima zašto je...
907
Shares
Trener Fenerbahčea stao pred kamere i objasnio svima zašto je Džeku ostavio na klupi u velikom derbiju

Trener Fenerbahčea stao pred kamere i objasnio svima zašto je Džeku ostavio na klupi u velikom derbiju

28. 04. 2024 - 12:59
0
Shares

Fenerbahče je minule noći u gradskom derbiju pobijedio Bešiktaš rezultatom 2:1 u utakmici 34. kola turske Superlige, dok je Edin Džeko u igru ušao tek pred kraj meča.

Fener je uspio upisati nove bodove pred svojim navijačima i ostati u utrci za titulu prvaka Turske. Batshuayi i Kahveci bili su heroji domaćeg tima sa dva pogotka protiv Bešiktaša.

S druge strane, za Edina Džeku je ovo bio prvi susret u domaćem prvenstvu da je ostao na klupi i šansu dobio tek u nastavku utakmice. Na teren je ušao u 74. minutu, ali nije imao nekih izglednijih prilika za pogodak.

Trener Ismail Kartal je tako pokazao da su glasine koje su kružile danima bile tačne, odnosno da će Džeko zaista ostati na klupi, a navodno je razlog svega njegova reakcija na izmjenu u meču protiv Sivasspora.

“Odlučili smo da je Batshuayi više odgovarao našim taktičkim zamislima koje smo imali tokom sedmice u pripremi za ovaj susret. On je pokazao i odličan trud na treninzima i zato je igrao. Izabrao sam Batshuayija ispred Džeke i napravio pravi potez”, rekao je Kartal.

Jasno je da bh. reprezentativac i menadžer Fenerbahčea nemaju baš najbolji odnos, što naravno ne znači da se isti neće popraviti u periodu koji je ispred nas.

Učitaj još novosti