26. 07. 2016 - 20:25
Težak udarac za svijet tenisa: Roger Federer propušta 2016. godinu
907
Shares
Težak udarac za svijet tenisa: Roger Federer propušta 2016. godinu

VRAĆA SE U AUSTRALIJI

Težak udarac za svijet tenisa: Roger Federer propušta 2016. godinu

26. 07. 2016 - 20:25
0
Shares

Svijet tenisa je danas uzdrmala užasna vijest.

Naime, vjerovatno najbolji teniser svih vremena Roger Federer će zbog povrede propustiti cjelokupan ostatak 2016. godine, te će se na terenu naći tek na turnirima u Australiji u januaru mjesecu 2017. godine.

Tu vijest je potvrdio sam Švicarac i to na svom Facebook profilu danas. Istakao je da mu je izuzetno teško, te da će se vratiti još jači i da ovo nije kraj velike teniske karijere, naprotiv.

„Nakon konsultacija sa ljekarima i mojim timom, i nakon što sam razmotrio sve opcije, morao sam da donesem veoma tešku odluku, da završim sezonu 2016. zato što mi je potrebna ozbiljnija rehabilitacija od operacije koljena koju sam imao ranije tokom godine.

Doktori su me savjetovali da ukoliko želim da bez problema sa koljenima odigram još nekoliko sezona, što ja svakako želim, moram da dozvolim svom koljenu i svom tijelu pravi i potpuni oporavak.

Veoma teško mi pada što ću propustiti sve turnire do kraja godine, u svakom slučaju, ono što je dobra stvar u svemu ovome da sam shvatio koliko sam sretan bio tokom karijere u kojoj sam imao veoma mali broj povreda.

Ljubav prema tenisu, takmičenjima, turnirima, i naravno navijačima nije se promijenila, motivisan sam kao i uvijek do sada da sprovedem ovaj plan u djelo, kako bih 2017. ponovo bio na touru, zdrav i u formi, i spreman da igram tenis“, navodi se u saopštenju.

Učitaj još novosti