28. 07. 2016 - 08:12
Penal lutrija odlučila: Milan u sjajnom susretu nadigrao Bavarce
907
Shares
Penal lutrija odlučila: Milan u sjajnom susretu nadigrao Bavarce

INTERNATIONAL CHAMPIONS CUP

Penal lutrija odlučila: Milan u sjajnom susretu nadigrao Bavarce

28. 07. 2016 - 08:12
0
Shares

Milan je nakon lutrije jedanaesteraca pobijedio Bayern 8:6 (3:3 regularni dio) u utakmici International Champions Cupa u Chicagu.

Rossoneri su bolje otvorili utakmicu, Susso je bio opasan u 4. i 7. minuti, ali oba udarca otišla su preko gola. U 15. minuti zatresla se mreža Bavaraca nakon ubačaja Susa, ali sudija je opravdano poništio gol, jer je Niang koji je dirao loptu bio u ofsajdu.

Bayern smo napokon vidjeli u 19. minuti kada je sredinu ubacio Ribery, glavom je pucao Badstuber s osam metara, ali Donnarumma odbija to.

Bolju igru na početku Milan je okrunio u 23. minuti. Pogriješila je odbrana Bayerna, Niang se sam sjurio sam prema Ulreicha, kraj kojeg je rutinirano pogodio za 1:0.

U 29. minuti Ribery je sve vratio na početak. Nakon ubačaja s lijeve strane ostao je sam i neodbranjivo zabio sa 14 metara. Do potpunog preokreta Bayern je stigao u 38. minuti kada se sjajno na 20-ak metara okrenuo Alaba i izuzetno preciznim u donji ugao donio Bavarcima 2:1.

Milan je izjednačio odmah na početku nastavka, u 49. minuti, gotovo iz ničega, nije uspjela odbrana Bayerna očistiti, lopta se odbila na Bertolaccija koji sa sedam, osam metara zakucava u mrežu za 2:2.

Samo dvije minute kasnije Suso je mogao donijeti "rossonerima" potpuni preokret, ali udarac je otišao preko gola. Ipak, u 61. minuti uz dosta sreće stigao do novog vodstva. Kučka je pucao sa skoro 30 metara, lopta je na putu do gola nekog dirala i promijenila smjer te prevarila Ulreicha.

Feldhahn je u 70. minuti izbjegao pažnji odbrane Milana nakon ubačaja Alabe, ali pokušaj glavom otišao je preko gola. Samo dvije minute kasnije u sjajnoj prilici na 10-ak metara našao se Bernat, ali udarac je završio zamalo na korner zastavici.

U 81. minuti Matri je mogao riješiti pitanje pobjednika nakon što je Ulreich krivo procijenio jedan ubačaj, međutim udarac napadača Milana odlazi preko gola. 

Bayern je do izjednačenja stigao u 90. minuti kada je sigurno iz jedanaesterca pogodio Ribery. Kazneni udarac skrivio je Vergara koji je srušio Bernata.

Kako nakon 90 minuta nije bilo pobjednika, odluka je bila kroz lutriju jedanaesteraca. A tamo je tragičar Bavaraca bio Rafinha kojem je u četvrtoj seriji udarac odbranio Donnarumma. Kod "rossonera" je pogodilo svih pet izvođača, a pobjedu je donio Bonaventura.

Potencijalni hrvatski reprezentativci Fabian Benko i Mario Crnički priliku su dobili od 61. minute.

Učitaj još novosti