28. 07. 2016 - 09:28
Višća: Rijeka nije jaka kao nekad i želimo plasman u grupnu fazu
907
Shares
Višća: Rijeka nije jaka kao nekad i želimo plasman u grupnu fazu

PRED DUEL U ISTANBULU

Višća: Rijeka nije jaka kao nekad i želimo plasman u grupnu fazu

28. 07. 2016 - 09:28
0
Shares

"Možda i jesmo tek četvrti klub po popularnosti u gradu, ali smo dovoljno dobri da preko Rijeke izborimo prolaz sve do grupne faze Europske lige", uvjeren je krilni igrač istanbulskog Bašakšehira, bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višča.

"Imamo sve informacije o Rijeci. Naši skauti su ih gledali, poznaje ih i moj suigrač Sokol Cikalleshi, koji je igrao u Splitu, a i ja sam ih pratio. U utakmicu ulazimo s puno respekta, Rijeka je momčad koja već godinama igra Europu, dva puta su izborili i nastup u grupi EL, iako, budimo iskreni, nije ova ekipa snažna poput one u kojoj su igrali Kramarić i Sharbini", smatra Višća, koji vjeruje u kvalitetu svoje ekipe.

"Lani smo ispali od Alkmaara, ove godine smo iskusniji i uigraniji, i vjerujemo u prolaz. Tu sam već pet godina, turska liga je svakim danom sve jača, puno se ulaže u nogomet, gotovo da nema kluba u prvoj i drugoj ligi koji nema novi stadion. Sve više se smanjuje razlika između klubova, mi smo evo već dvije sezone okončali prvenstvo kao četvrti, a pobjeđivali smo i Fenerbahce i Bešiktaš..."

Ono što vodstvo i navijače Rijeke brine i više od snage Bašakšehira je situacija u Turskoj. Nakon nedavnog pokušaja državnog udara stanje se pomalo smiruje, no...

"Dogodilo se to šta se dogodilo, sigurno da to nije lijepa slika, ali igrači i navijači Rijeke nemaju nikakvog razloga za brigu. Ovdje je situacija mirna, istina, kontrole su nešto češće, ali ja se u Istanbulu osjećam siguran, hodam ulicama bez straha. I turisti su se nakon nekoliko dana vratili u velikom broju, zrakoplovi normalno lete..."

Zbog respekta prema Rijeci, Bašakšehir će oprezno krenuti u utakmicu.

"Igramo kod kuće, ući ćemo oprezno, ali svjesni smo da moramo osigurati dobar rezultat uoči uzvrata. Za nas bi svaka pobjeda bez primljenog gola bila dobar rezultat. Znam da nas čeka teška utakmica, težak protivnik, Rijeku i njenog trenera jako respektiramo, ali vjerujemo da smo bolji, te da ćemo proći dalje, na korak do cilja sezone, a to je plasman u grupu Europske lige."

Inače, u Bašakšehiru osim Višće igraju još neka poznata imena poput turskog golmana Volkana Babacana, kapiten je Emre Belozoglu, a tu je i Cikalleshi, piše Goal.

Učitaj još novosti