28. 07. 2016 - 10:00
Žuta podmornica - oaza za Južnoamerikance
907
Shares
Žuta podmornica - oaza za Južnoamerikance

Tim koji pune igrači iz Južne Amerike

Žuta podmornica - oaza za Južnoamerikance

28. 07. 2016 - 10:00
0
Shares

Ono što je Villarreal u posljednjih 15-ak godina napravio zaslužuje u najmanju ruku divljenje. Tri polufinala Evropske lige, jedno polufinale Lige prvaka, kada ih je 2006. godine u lutriji jedanaesteraca zaustavio Jens Lehmann, a uz to su gotovo na kraju svake sezone završili unutar osam najboljih klubova Primere. Jedini blackout imali su od 2011. do 2013. godine kada su iznenađujuće propali u Segundu, ali su se odmah naredne sezone i vratili.

Nije im dugo trebalo, već u prvoj povratničkoj sezoni stigli su do šeste pozicije, tako je bilo i pretprošle sezone, a ovog su maja završili iza Barcelone, Real i Atletica.

Najveći im je vjetar u leđa posljednjih 15-ak godina davala sjajna publika na njihovom El Madrigalu, ali i maestralna skautska služba koja je gotovo svaki put pogodila kada su se bacali u potragu za južnoameričkim pojačanjima.

Dovoljno govore imena poput Diega Godina, Juana Romana Riquelmea i Diega Forlana, a uz njih ponosno stoje i Mariano Barbosa, Juliano Belletti, Diego Godin, Mateo Musacchio, Juan Pablo Sorin, Marcos Senna, Matias Fernandez, Luciano Vietto i Sony Anderson.

Učitaj još novosti