08. 08. 2016 - 09:12
Ibrahimović: "Samo je Milan velik koliko i Manchester United"
907
Shares
Ibrahimović:

NE ZABORAVLJA GDJE JE IGRAO

Ibrahimović: "Samo je Milan velik koliko i Manchester United"

08. 08. 2016 - 09:12
0
Shares

Nakon što je u zvaničnom debiju za novi klub, Zlatan Ibrahimović je odmah donio pobjedu svom Manchester Unitedu u Community Shieldu protiv Leicestera golom u posljednjih deset minuta.

'Crveni đavoli' su slavili rezultatom 2:1, a pogodak za pobjedu je postigao Zlatan Ibrahimović u finišu susreta nakon sumnjive ofsajd situacije. Ipak, Mourinho je startovao osvajanjem trofeja u novoj eri za Manchester United, a Ibrahimović je istakao da je presretan što je odmah krenulo kako treba.

“Osećjaj je sjajan. Bila je ovo moja prva zvanična utakmica, igrali smo za trofej i pobijedili smo, a na to se i sve svodi – na osvajanje trofeja. Ovo je moj 31. trofej, pravi za kolekciju i presretan sam. Zbog toga sam i došao, a nadam se da je ovo samo početak”, naglasio je Ibrahimović,

“Utakmica je bila teška, igrali smo protiv dobrog tima, prošlosezonskih šampiona i vidi se da su dobri. Naš tim je dobar, tek smo na početku, ali smo sezonu započeli osvajanjem trofeja, tako da je to dobro”.

“Osjećam veliku čast i ponos što igram za United. Tim je fantastičan, imam odlične saigrače, duh nam je sjajan, a imamo i odličnog menadžera. Mourinha svi znaju, on želi pobjede, a svi mi ćemo uraditi sve što možemo za to. Ovaj klub je vjerovatno najveći u kojem sam igrao. Jedini koji mogu da uporedim sa njim je Milan”, istakao je Ibrahimović.

Učitaj još novosti