09. 08. 2016 - 08:00
Pliska za Sport.ba: Analiza trećeg kola BHT Premijer lige BiH
907
Shares
Pliska za Sport.ba: Analiza trećeg kola BHT Premijer lige BiH

ISKUSNI VEZNJAK

Pliska za Sport.ba: Analiza trećeg kola BHT Premijer lige BiH

Faris DŽAFEROVIĆ
09. 08. 2016 - 08:00
0
Shares

Portal Sport.ba nastavlja projekat ''Analiza kola'' od strane igrača BHT Premijer lige BiH, ovo kolo je samo za vas analizirao jedan od najiskusnijih veznjaka kada je u pitanju igranje u Premijer ligi BiH, Almir Pliska, koji trenutno brani boje Čelika iz Zenice.

FK SLOBODA TUZLA - NK VITEZ 1 : 0 

Očekivala se pobjeda Slobode, ali da je Vitez iskoristio šansu prije penala, kao i penal, utakmica bi dobila drugi kolosjek, ovako je Sloboda bila malo dominantnija i slavila, ali ističem i da je završilo podjelom bodova ne bi bilo nezasluženo.

FK KRUPA - FK RADNIK 2 : 2

Krupa od početka prvenstva pokazuje da je kvalitetna momčad, ali i da će svima biti neugodan protivnik. Tako je bilo i u ovoj utakmici, gdje su bili dominantni, ali uspjeli su prokockati dva vodstva na utakmici, pa mogu reći da se Radnik i provukao kada je u pitanju ovaj duel.

 

ANALIZA PRVOG KOLA

 

NK ČELIK - FK SARAJEVO 1 : 1

Derbi između Čelika i Sarajeva je ponudio mnogo borbenosti ali bez lijepe igre i bez šansi na obje strene. Mislim da su i jedna i druga momčad mnogo više gledale da ne prime gol nego što bi ga dali, tako da je rezultat 1:1 bio možda i najrealniji.

FK ŽELJEZNIČAR - NK ŠIROKI BRIJEG 2 : 0

Očekivana pobjeda Željezničara, Široki je totalno podbacio na startu prvenstva, nemaju onu ''svoju'' igru, a to se pokazalo i na Grbavici, stoga mogu reći da je Željo rutinski stigao do trijumfa.

HŠK ZRINJSKI - FK OLIMPIC 4 : 1

Nema se šta mnogo komentarisati kada je ovaj duel u pitanju, Zrinjski je nastavio gdje je stao, mnogo su kvalitetniji i uigraniji od Olimpica, tako da je rezultat upravo dokazao moje riječi.

 

ANALIZA DRUGOG KOLA

 

FK MLADOST DOBOJ KAKANJ    - NK METALLEGHE-BSI JAJCE 3 : 2

Možda najbolja, i najzanimljivija utakmica u prvenstvu do sada, na kraju je slavila samo sretnija ekipa u tom trenutku. Iako je bio težak teren obje ekipe su odigrale fenomenalno, tako da je bio užitak gledati ovu utakmicu.

Faris DŽAFEROVIĆ

 

Učitaj još novosti