10. 08. 2016 - 19:23
Sloboda slavila protiv uspavanog Željezničara, Sarajevo...
907
Shares
Sloboda slavila protiv uspavanog Željezničara, Sarajevo iščupalo pobjedu nad Krupom

DOMAĆIN SLAVIO NA TUŠNJU

Sloboda slavila protiv uspavanog Željezničara, Sarajevo iščupalo pobjedu nad Krupom

10. 08. 2016 - 19:23
0
Shares

Odigrana su još četiri meča Premijer lige Bosne i Hercegovine, a imali smo priliku gledati i derbi prve dvije ekipe na tabeli pošto su se na Tušnju sastali Sloboda i Željezničar.

U derbiju na Tušnju, Sloboda je slavila rezultatom 2:0 i tako se revanširala za prošlosezonski poraz Željezničaru na istom stadionu kada je Ivan Lendrić postigao jedini pogodak. Prvo poluvrijeme danas nije bilo na nivou, pa je okončano bez pogodaka ali i velikih prilika.

Na samom startu drugog poluvremena odličan fudbal je prikazala Sloboda koja je brzo postigla dva pogotka i time privela meč kraju. Prvo je Mladen Veselinović postigao pogodak glavom koji komotno može ići na dušu golmana Vedrana Kjosevskog, dok je drugi pogodak bio pravi eurogol u režiji Samira Efendića. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, pa je Sloboda slavila pobjedu.

I drugi sarajevski velikan se nije proslavio, ali je ipak upisao tri boda. Sarajevo je na svom terenu igralo protiv novog prvoligaša Krupe, te je do pobjede stiglo u sudijskoj nadoknadi meča. Rezultat je bio 3:2, a Krupi treba odati priznanje na odličnom meču i na dva povratka. Prvo je Samir Radovac doveo domaće u vodstvo lijepim pogotkom, da bi sa bijele tačke Elvir Koljić donio poravnanje sredinom prvog poluvremena.

U 62. minuti Elvis Sarić vraća prednost Sarajevu, ali opet Krupa dolazi do izjednačenja golom Marušića u 88. minuti. Ni to nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je Kadušić u 90. minuti donio vrijedna tri boda Sarajevu.

U meču između Viteza i Metalleghea, domaći tim je slavio minimalnim rezultatom 1:0, a jedini pogodak je djelo Anela Dedića iz pete minute. Jedini meč bez pogodaka je odigran u Bijeljini gdje su remizirali Radnik i Mladost Doboj-Kakanj.

Učitaj još novosti