13. 08. 2016 - 08:56
Đorđević: Mislim da možemo bolje i od ovoga!
907
Shares
Đorđević: Mislim da možemo bolje i od ovoga!

NAKON ODLIČNOG OTPORA AMERIKANCIMA

Đorđević: Mislim da možemo bolje i od ovoga!

13. 08. 2016 - 08:56
0
Shares

Aleksandar Đorđević izjavio je da njegovi igrači trebaju biti ponosni na to kako su odigrali meč 4. kola A grupe olimpijskog turnira protiv selekcije SAD-a.

"Ja i dalje mislim da možemo bolje. I dalje verujem. Mislim da je ovo bila ohrabrujuća igra i da će mnogo značiti momcima. Ovo je potvrda nečega što smo radili. Igrali smo na način na koji treniramo, ovo je naša igra", rekao je na konferenciji za novinare.

Srbija je loše počela utakmicu, ali je na kraju imala šansu da izbori produžetak, ali Bogdan Bogdanović nije pogodio šut za tri poena.

"Šteta što taj šut nije ušao. Šteta, jer bi bilo zasluženo da je ušla. Momci mogu da budu ponosni na ono što su uradili... Znamo šta nas čeka, moramo sada savladati Kinu".

Konačan rezultat 91:94 znači da su "orlovi" namučili Amerikance više nego Australija u prethodnom kolu, mada nijednog trenutka nisu bili u vodstvu.

Srbija će u poslednjem kolu igrati protiv Kine za plasman u četvrtfinale. Utakmica je na rasporedu u ponedjeljak od 3.30 po centralnoevropskom vremenu. 

Kina ima skor 0-4 (Srbija 1-3) i u petak je poražena od Australije 68:93.

"Igraju s visokim petorkama, dobro postavljaju utakmice, mislim da rastu i da su pokazali da imaju potencijal. Ne smijemo se opustiti", upozorio je Aleksandar Đorđević.

Učitaj još novosti