21. 08. 2016 - 23:28
Moyesa maler prati i u Sunderlandu, Biliću završnica donijela...
907
Shares
Moyesa maler prati i u Sunderlandu, Biliću završnica donijela prvu pobjedu

PREMIERSHIP

Moyesa maler prati i u Sunderlandu, Biliću završnica donijela prvu pobjedu

21. 08. 2016 - 23:28
0
Shares

Danas su u Premiershipu odigrane dvije utakmiceu, u prvoj je Middlesbrough na gostujućem terenu savladao Moyesov Sunderland sa 2:1, dok je u drugom susretu Bilić sa svojim West Hamom slavio pobjedu od 1:0 nad Bournemouthom

 prvoj današnjoj utakmici 2. kola engleskog Premiershipa Middlesbrough je kao gost bio bolji od Sunderlanda rezultatom 1:2.

Utakmica je odlično krenula za goste, koji već u 13. minuti dolazi u vodstvo. Christian Stuani je šutirao sa nekih 20ak metara i majstorskim udarcem pogodio lijeve rašlje gola domaćih. Poslije ovog pogotka Crne mačke su na sve način pokušavale stići do izjednačenje, ali nisu imali većeg uspjeha.

I kada se činilo da će prvo poluvrijeme bit završeno rezultatom 0:1, opet je u glavnoj ulozi Stuani. Ovaj put je Alvaro Negredo sjajno uposlio Urugvajca kome nije bilo teško loptu smjetiti u mrežu. U nastavku su domaći krenuli još ofanzivnije, te već u 60. minuti mogli smanjiti rezultat, ali je Patrick van Aanholt propustio dobru šansu.

Nakon toga i Jermain Defoe se mogao upisati u strijelce, ali je njegov udarac izblokiran. Ipak u 71. minuti van Aanholt je smanjio rezultat na 1:2, ali je to bilo sve što su domaći napravili u ovom susret, pa je na kraju Middlesbrough mogao slaviti prvu pobjedu u novoj sezoni.

West Ham je drugom današnjem susretu 2. kola engleskog Premiershipa stigao do prve pobjede, a Čekićari su na svom terenu savladali Bournemouth sa 1:0.

Ključni trenutak desio se u 77. minuti kada je Arter isključen zbog drugog žutog kartona, a što su domaći znali iskoristiti, te su golom Antonio pet minuta prije posljednjeg sudijskog zvidžuka došli do pobjede.

Bournemouth je ostao bez bodova nakon dva kola, dok je ekipa Slavena Bilića najavila bolje dane nakon teškog početka sezone, praćenog povredama ponajboljih igrača.

Učitaj još novosti