22. 08. 2016 - 10:04
Burno na Grbavici: Kostić je bivši, dva kandidata za nasljednika
907
Shares
Burno na Grbavici: Kostić je bivši, dva kandidata za nasljednika

MUSA I KRUNIĆ

Burno na Grbavici: Kostić je bivši, dva kandidata za nasljednika

22. 08. 2016 - 10:04
0
Shares

Nikada se u historiji zajedničke Premijer lige BiH nije dogodilo da Željezničar izgubi tri utakmice zaredom pa će ova sezona ostati zapamćena.

Plavi su izgubili u gostima protiv Slobode (0:2) te na Grbavici od Viteza (0:2) i Zrinjskog (0:1) te tako već nakon šest kola svoju ambiciozno najavljenu sezonu doveli do sunovrata.

Iako odluka još nije zvanično donesena, jasno je da Miloš Kostić neće više biti trener Želje, jer tri poraza zaredom teško da bi preživio i Jose Mourinho, a kamoli slovenski strateg, kojem je vođenje Željezničara prvi ozbiljniji posao sa seniorima u životu.

Kako saznaje "Dnevni avaz", dvojica su kandidata za klupu – doskorašnji trener Širokog Brijega Slaven Musa i nekadašnji igrač i trener Želje Simo Krunić. Iz kluba su jučer stopirali sve izjave za  javnost pa se tako nije mogao oglasiti ni trener Kostić, koji je jučer trebao odlučiti hoće li podnijeti ostavku.

Slovenac će to, najvjerovatnije, i uraditi nakon što se dogovori sa čelnicima kluba o raskidu ugovora.

– Odlučili smo da u ponedjeljak detaljno analiziramo situaciju i onda, eventualno, povučemo neke korake – kratko je za pomenuti list rekao predsjednik kluba Vedran Vukotić.

Očekuje se da će i vodeći ljudi kluba preuzeti odgovornost za katastrofalnu sportsku politiku, koja je rezultirala da u posljednjih nešto više od godine Grbavicom prođu desetine bezveznih fudbalera, da se svakih nekoliko mjeseci mijenjaju treneri, a da situacija u ekipi bude sve gora i gora.

Učitaj još novosti