24. 08. 2016 - 08:28
Petrović za Sport.ba: Želim nove izazove, a pobjeda u Zenici...
907
Shares
Petrović za Sport.ba: Želim nove izazove, a pobjeda u Zenici je imperativ!

NOVI STRATEG PLAVIH S GRBAVICE

Petrović za Sport.ba: Želim nove izazove, a pobjeda u Zenici je imperativ!

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
24. 08. 2016 - 08:28
0
Shares

Dosadašnji trener Radnika iz Bijeljine Slavko Petrović novi je šef stručnog štaba Željezničara. Srbijanski stručnjak će na toj poziciji zamijeniti Miloša Kostića, koji nije opravdao povjerenje čelnika tima s Grbavice.

Upravni odbor Željezničara odlučio je jučer da za novog šefa stručnog štaba izabere 58-godišnjeg stručnjaka iz Srbije, koji je u posljednje dvije godine bio trener Radnika iz Bijeljine. Upravo s ovim klubom ostvario je historijski uspjeh - osvajanje Kupa BiH i plasman u kvalifikacije za Evropsku ligu.

Na Grbavici očekuju da ponajbolji trener u Premijer ligi BiH vrati bh. velikana na staze uspjeha, a ugovor je potpisao do ljeta 2018. Zvanično potpisivanje ugovora bit će upriličeno danas, ali dileme više nema.

"Obavijestio sam ljude iz Radnika da prelazim u Željezničar. Odluka nije laka, ali ovdje sam postigao sve što sam mogao. Želim nove izazove", poručio je na početku razgovora za Sport.ba Slavko Petrović.

Debi će imati već ovog vikenda, kada Plavi gostuju Čeliku.

"Vremena je zaista malo, ali stvari moramo odmah ispravljati. Trenutna pozicija je sramotna za klub ovakvog renomea, te želimo izaći iz ove krize. Zato je trijumf u Zenici imperativ", otkriva nam srbijanski stručnjak.

Jedan od glavnih ciljeva bit će skraćivanje igračkog kadra...

"Veoma dobro poznajem igrače Želje, kao uostalom i ostatak ove lige. Vrlo brzo donijet ću odluku o tome ko je višak u ovom sastavu. Smatram da igrači posjeduju potrebni kvalitet i da će to uskoro i pokazati", jasan je Petrović.

I za kraj, osvrnuo se i na navode da je trebao preuzeti Fudbalski klub Sarajevo.

"Istina, odavno se o tome pričalo, ali zaista nikakvog kontakta nije bilo. Pretpostavljam da su me navijači Sarajeva željeli vidjeti kao trenera, ali preuzeo sam Željezničar", zaključio je sjajni stručnjak.

Slavko Petrović je rođen 10. augusta 1958. godine u Beogradu. U svojoj karijeri je kao golman nosio dres Crvene zvezde, te nekoliko njemačkih klubova.

Trenersku karijeru je počeo 1992. godine i najveći dio vremena radio je upravo u Njemačkoj. Prvo je trenirao niželigaše Alemanniu Groß-Rohrheim i Amicitia Viernheim. Potom je radio u 1. Bundesligi, ekipi Karlsruhera kao pomoćnik, a zatim je vodio Darmstadt, Carl Zeiss Jenu, Fortunu Dusseldorf, Waldhof Mannheim te mađarski Zalaegerszegi TE.

Nakon toga dolazi u Srbiju gdje je vodio Borac Čačak u dva navrata, te ekipu beogradskog Rada, odakle je 2014. godine stigao u Bijeljinu.

Radnik je s klupe predvodio na ukupno 46 utakmica, a ostvario je 18 pobjeda, te po 14 remija i poraza. U prošloj sezoni je osvojio Kup Bosne i Hercegovine pobijedivši u finalu ekipu Slobode. U tekućoj sezoni Radnik je osvojio osam bodova nakon prvih šest kola.

Razgovarao: Mirza Hadžijusufović

Učitaj još novosti