25. 08. 2016 - 12:04
Danas razgovor o novoj Ligi prvaka: Milan, United i Liverpool...
907
Shares
Danas razgovor o novoj Ligi prvaka: Milan, United i Liverpool sa specijalnim pozivnicama

OD 2018. GODINE

Danas razgovor o novoj Ligi prvaka: Milan, United i Liverpool sa specijalnim pozivnicama

25. 08. 2016 - 12:04
0
Shares

Danas je na programu žrijeb grupne faze Lige šampiona, a u isto vrijeme će se obaviti još jedan vezan sastanak na potpuno drugoj lokaciji.

Iza svjetala koja će biti okrenuta žrijebu grupa Lige šampiona, bit će održan izuzetno važan sastanak na kojem će biti razmatrana nova Liga šampiona, o kojoj smo vam već pisali.

To će biti takmičenje samo za najveće klubove Evrope, te će četiri kluba iz četiri najveće fudbalske zemlje u Evropi imati zagarantovane učesnike. Tako će po četiri kluba biti sigurna iz Italije, Engleske, Španije i Njemačke, te će ostala mjesta biti podijeljena između ostalih velikih zemalja.

Također, razgovarat će se i o 'wild-card' pozivnicama, odnosno najveći klubovi koji ne izbore prva četiri mjesta bi trebala dobiti pozivnicu i svake godine nastupati. U taj red klubova spadaju velikani poput Milana, Manchester Uniteda, Liverpoola, Intera, Chelseaja, odnosno klubovi koji u posljednje vrijeme imaju mnogo problema kada je u pitanju Liga šampiona.

Osim toga, razmatrat će se i o raspodjeli nagrada. Tačnije, već je dogovoreno da 85% prihoda ide svim učesnicima, bez obzira na rezultat, dok bi ostalih 15% išlo prema plasmanu te  ekipe, što nam govori da će veliki klubovi biti još veći nakon ovog takmičenja koje treba početi 2018. godine.

Učitaj još novosti