25. 08. 2016 - 15:15
Petrović: "Gladan sam uspjeha, moramo Želju vratiti gdje mu je...
907
Shares
FOTO GALERIJA
25. 08. 2016 - 15:15
U 'Plavom salonu' Stadiona Grbavica održana je sjednica na kojoj je svečano predstavljen novi trener Željezničara Slavko Petrović.

UPOZNAT SA CIJELIM TIMOM

Petrović: "Gladan sam uspjeha, moramo Želju vratiti gdje mu je mjesto"

25. 08. 2016 - 15:15
0
Shares

U 'Plavom salonu' Stadiona Grbavica održana je sjednica na kojoj je svečano predstavljen novi trener Željezničara Slavko Petrović.

Petrović je stigao iz Radnika iz Bijeljine, što je momentalno izazvalo veliku euforiju kod navijača Željezničara, a sada je imao priliku da objasni zbog čega je tu i kakvi su planovi sa najtrofejnijim bh. fudbalskim klubom.

„Došao sam napraviti veliki pomak u posrnulom regionalnom gigantu kakav je Željezničar. Moj tim je drijemao i sada ga treba probuditi iz ove situacije u kojoj se nalazi. Deveto mjesto je katastrofalno za Željezničar i ja sam spreman za takvu situaciju“, rekao je Petrović i prokomentarisao trenutni roster:

„Upoznat sam kompletnim igračkim kadrom, jer sam pratio Želju i dok sam bio trener Radnika. Ovdje ima kvaliteta i meni trenutno niko ne treba od pojačanja. Ovdje ima dovoljno kvaliteta da se Željezničar vrati na mjesto gdje i pripada“.

„Razgovarat ću sa igračima i utvrdit ćemo zašto su neki davali 50, a neki 70% onoga što mogu u proteklim utakmicama. Nikoga neću žaliti kako bismo klub izvukli iz ove katastrofalne situacije, a trojica fudbalera koje sam već vodio u karijeri vam mogu reći kako se kod mene radi“.

Također, Petrović je istakao da Željezničar ima dugoročne planove na čijem će čelu biti on sam.

„Sada nam je u cilju da u kratkom periodu vratimo Želju u vrh, a dugoročni planovi su da klub bude igrao i zapaženu ulogu u Evropa ligi i Ligi šampiona. Ja sam gladan uspjeha i siguran sam da ćemo vidjeti odmah pomak“.

Učitaj još novosti