29. 08. 2016 - 14:44
Primera, Serie A i Premiership: Velika trenerska imena rade...
907
Shares
Primera, Serie A i Premiership:  Velika trenerska imena rade odlično, a jedno iznenađenje svima plijeni pažnju

PREMIERSHIP NIKAD ZANIMLJIVIJI

Primera, Serie A i Premiership: Velika trenerska imena rade odlično, a jedno iznenađenje svima plijeni pažnju

Faris DŽAFEROVIĆ
29. 08. 2016 - 14:44
0
Shares

 

Sezona u Premiershipu je počela prije tri sedmice, dok su Primera i Serie A startali prije dvije sedmice, a velika imena na trenerskim klupama su startala ovako


Jose Mourinho - Manchester United

Novi strateg Manchester Uniteda je u sezonu krenuo odlično, Special One je u četiri utakmice zabolježio isto toliko pobjeda, te je već osvojio prvi trofej sa ovom ekipom. Sa Pogbom i Ibrahimovićem, te preporođenim Matom oni se ističu kao glavni konkurenti za titulu.

Pep Guardiola - Manchester City

Ovaj strateg u svakoj ligi starta odlično, i pravi fantastične rezultate, tako da ne čudi što je i u Cityu uradio istu  stvar, preporodio je igru ekipe, samo mu mrlju na čitavu stvar bacaju prepirke sa dugogodišnjim golmanom Građana, Joe Hartom.

Antonio Conte - Chelsea

Conte je poseban trener, uvijek utakmici pristupa sa žarom kao da je i on igrač, te tako veoma lagano diže moral svojoj ekipi, a Chelseaj nakon proslogodisnjeg promašaja igra odlično, i dobar start obećava da će skupa da Cityem i Unitedom voditi bitku za prvo mjesto u Premiershipu.

Zinedine Zidane - Real Madrid

Kraljevi su u ovoj sezoni krenuli odlično, imaju skor ''dva od dva'', ali specifično da se nije desilo kao i ranijih godina, jer Real u ovom prelaznom roku nije doveo niti jedno zvučno pojačanje, ali nije bilo ni odlazaka sa Bernabeua, tako da je kostur ekipe tu, te da će konačno Madriđani na uigranost, odnosno poznanstvo momaka na terenu pokušati napraviti rezultate, naravno trofej u Primeri je prioritet.

Luis Enrique - Barcelona

Katalonci uvijek igraju napadački, i posljednju deceniju su konstantno u borbi za vrh, kako u Španiji, tako i u Europi, oni su kao i Real upisali dvije pobjede, te će se i ove sezone voditi bitka između velikana za prvo mjesto u Ligi

Quique Setien - UD Las Palmas

Ova momčad je iznenađenje za mnoge, igraju fantastičan fudbal, a u prva dva kola su upisali dvije visoke pobjede, te se zasluženo nalaze na vrhu tabele. Koliko će moći voditi bitku sa velikanima ostaje da vidimo, međutim mnogi ih već vide kao novi Liecester.

Massimiliano Allegri - Juventus

Stara Dama je krenula gdje je i stala prošle sezone, dva od dva iz prve utakmice ih već predstavlja kao prvog konkurenta za osvajanje titule, s obzirom da su se jako pojačali, neki im već i ove godine upisuju titulu, iako je sezona tek startala.

Carlo Ancelotti - Bayern Munchen

Ancelotti je sa Bayernom startao fenomenalno, visoka pobjeda Bavaraca je ispunila očekivanja njihovih navijača koji su bili veliki optimisti pred ovu sezonu, a igrači su to dokazali na terenu.

Thomas Tuchel - Borussia Dortmund

Milioneri su u sezonu krenuli minimalnom pobjedom, iako su čitavu utakmicu igrali fenomenalno, i mogli su ostvariti visoku pobjedu, ali i ova je dobra s obzirom da su igrali sa mnogo kombinovanim sastavom, i svakako da su ove sezone najveća prijetnja Bayernu u konkurenciji za titulu.

Učitaj još novosti