30. 08. 2016 - 16:12
Joe, uči na njihovim greškama: Kako su dosad prolazili Englezi...
907
Shares
Joe, uči na njihovim greškama: Kako su dosad prolazili Englezi u Serie A?

NIJE BAŠ VRIJEME ZA PAMĆENJE

Joe, uči na njihovim greškama: Kako su dosad prolazili Englezi u Serie A?

Germanijak.hr
30. 08. 2016 - 16:12
0
Shares

Nakon što je više-manje potvrđeno kako će engleski reprezentativni golman Joe Hart ovu sezonu provesti između vratnica Torina, odlučili smo se prisjetiti kako su prošli njegovi sunarodnjaci, koji su kruh krenuli zarađivati na Apeninima. Nije uobičajeno vidjeti Engleze kako svoju karijeru provode u Italiji, ali oni koji su se odvažili nisu većinom proveli vrijeme za pamćenje…

1. Ravel Morrison (prešao iz West Hama u Lazio kao slobodan igrač)

Nekoć okarakteriziran kao veliki talent akademije Manchester Uniteda, Ravel Morisson je proveo neko vrijeme tražeći svoje mjesto pod suncem nakon što se ipak nije uspio etablirati na Old Traffordu. Pridružio se West Hamu, gdje također nije uspio doći do kontinuiteta igara, a nakon par godina posudbi Morrison se odlučio ostaviti „ćorava posla“ u Engleskoj i sreću potražiti u Rimu.

Povremeni engleski mladi reprezentativac se pridružio Laziju u siječnju prošle godine, gdje mu nije loše krenulo: zabio je dva pogotka u debiju, ali s vremenom je izgubio formu i mjesto u momčadi, pa ponovno više traži izlaz, nego što namjerava ostvariti povratak u momčad.

2. Nathaniel Chalobah (proveo sezonu u Napoliju na posudbi iz Chelseaja)

Mladi engleski reprezentativac, 21-godišnji Nathaniel Chalobah doživio je sudbinu mnogih talentiranih igrača koji su pod ugovorom s Chelseajem; talent jesi, ali nema za tebe mjesta ovdje.

Stoga je veznjak odlučio potražiti sreću u Serie A, a prošlu sezonu je proveo u Napoliju na posudbi. Nije se ni tamo naigrao; tek je pet puta obukao dres momčadi sa San Paola, od toga tri u utakmicama Europa lige, usput zabivši jedan gol Legiji iz Varšave.

3. Micah Richards (proveo sezonu u Fiorentini na posudbi iz Manchester Cityja)

Jedan od najvećih ugaslih talenata engleskog nogometa, Micah Richards, još je jedan igrač Cityja koji je odlučio u nešto poznijim godinama potražiti minutažu u Italiji.

Prije dvije sezone je Richards pokušao preko Fiorentine pronaći formu koja ga je svojedobno odvela do titule najveće nade Engleske i reprezentativnog dresa. Međutim, želje su bile jedno a realnost drugo; Richards je u čitavoj sezoni ugazio na teren tek deset puta, a okrivio je promjenu formacije prije nego je odlučio po završetku sezone preći u Aston Villu s kojom znamo kakvu je sezonu imao…

4. Ashley Cole (prešao iz Chelseaja u Romu kao slobodan igrač)

Često zaveden kao jedan od najboljih lijevih bekova u povijesti Engleske, legendarni Ashley Cole je 2014. godine odlučio pozne godine provesti u Rimu, nakon godina služenja klubu sa Stamford Bridgea.

U dvije toplo-hladne sezone na Olimpicu ne možemo reći da je Cole ispunio očekivanja. Nije uspio standardizirati svoje mjesto u početnoj jedanaestorki, a nakon 11 utakmica u Rominom dresu odlučio je otići u „starački dom“ zvan MLS, gdje brani boje LA Galaxyja.

5. David Beckam (proveo sezonu i pol u Milanu na posudbi iz LA Galaxyja)

Legendarni Becks je 2008. godine odlučio provesti aktivan odmor i zatražio od njegovog tadašnjeg kluba, LA Galaxyja, da ga posude u Milan kako bi bio bliže engleskom izborniku u to vrijeme, Fabiju Capellu.

Beckham se nije još namjeravao odreći svoje reprezentativne karijere, već je formu za mjesto u Gordom Albionu brusio u crveno-crnom dresu. Ispalo je kako se David nije išao tamo samo naslikavati i biti u centru marketinške milanske elite, već je i odigrao zapaženu ulogu u momčadi, radi koje je i produžio posudbu na još pola godine. 

Učitaj još novosti