31. 08. 2016 - 19:59
Tino Sven Sušić: Baždarević me neće moći ignorisati ako budem...
907
Shares
Tino Sven Sušić: Baždarević me neće moći ignorisati ako budem pravi

NAKON DOLASKA U GENK

Tino Sven Sušić: Baždarević me neće moći ignorisati ako budem pravi

31. 08. 2016 - 19:59
0
Shares

- Barem neću imati problema s adaptacijom, u Genku mi je sve poznato. Predstavljanje je proteklo bez teških pitanja, uglavnom protokolarni upiti. Dobro je da smo s tim završili, da se mogu posvetiti treninzima i javiti na telefon, rekao je Tino Sven Sušić u razgovoru za "Sportske novosti".

Bivši veznjak Hajduka otkrio je najdraži trenutak iz vremena provedenog na Poljudu.

"Najdraži trenutak u Hajduku mi je osvajanje Kupa 2013. godine. Nisam mislio da se mogu takvo lijepi trenuci doživjeti u karijeri. Onaj urnebes navijača, slavlje na Maksimiru nikada neću zaboraviti. Sveukupno, moram priznati da mi je neobično suočiti se s činjenicom da sam otišao iz Hajduka. Ipak su iza mene godine velikih emocija. Uspona, padova, poraza i pobjeda, ali na sve to danas gledam kao jedno prekrasno iskustvo."

Surađivao je Sušić s četiri trenera (Krstičević, Tudor, Burić, Pušnik).

"Buriću sam neizmjerno zahvalan. Da me netko prije godinu dana pitao za Burića, ne bih ni odgovarao. Sjedio sam na klupi u početku njegova mandata, a na kraju sam izabran za najboljeg igrača lige, bio sam prvi strijelac Hajduka. Burić je čovjek koji ima odličan odnos s igračima, a uz to se kod njega puno radilo. Jasno, i napredovalo. Uostalom, i transfer sam napravio nakon sezone s Burićem."

"Puno sam naučio kod Tudora, ali osjećalo se da je mlad trener. Često je bilo nesporazuma u komunikaciji."

O Genku Sušić ističe...

"Momčad po mojoj mjeri. Igra se napadački nogomet, ne samo u Genku nego u cijeloj Belgiji. Puno bolje nego u HNL-u gdje se često momčadi služe jakim bunkerom da bi došle do rezultata. Genk je mlada, ofenzivna ekipa koja ima cilj ući u play-off za prvaka. Uz to, igrat ćemo i Europsku ligu, sjajna je to pozornica za neki novi iskorak u karijeri."

"Ako me netko pita za daljnje planove, volio bih jednog dana zaigrati u Engleskoj. Belgijsko prvenstvo je na oku svima u ligama petice i smatram da sam izabrao odličnu ligu novi iskorak u karijeri. Imat ću priliku, a dalje je sve na meni."

Debi će imati u Liegeu.

"Jedva čekam premijeru, da mogu, sam bih pobijedio Standard u Liegeu."

Posljednja utakmica u Hajduku bila je ona protiv Maccabija.

"Željan sam velikih utakmica. Nažalost, od Hajduka sam se oprostio upravo u jednoj od takvih. Zaslužili smo proći Maccabi."

A da je Hajduk prošao Izraelce?

"To je pravo pitanje. Vjerojatno bih ostao, jer priča bi bila sasvim drukčija da smo prošli u Euroligu. Ne bi bilo potrebe za prodajom i nije isključeno da bih ostao u Hajduku."

Nasljednici u Hajduku?

"Po meni je Anthony Kalik igrač koji bi me trebao naslijediti, ali on rijetko dobiva priliku. I Toma Bašić je pravi potencijal, međutim treba pojačati neke segmente igre, poput obrane."

Povratak u reprezentaciju BiH...

"Sve je na meni. Ako budem pravi u Genku, neće me izbornik ignorirati."

Učitaj još novosti