02. 09. 2016 - 19:29
Crvena Zvezda je drugi najgledaniji klub u Evropi ove godine
907
Shares
Crvena Zvezda je drugi najgledaniji klub u Evropi ove godine

VELIKA ČAST

Crvena Zvezda je drugi najgledaniji klub u Evropi ove godine

02. 09. 2016 - 19:29
0
Shares

Koliko su odani navijači sa ovih prostora, dovoljno govori činjenica da je aktuelni prvak Srbije Crvena Zvezda drugi najgledaniji klub u Ligi šampiona ove sezone.

Od svih klubova koji su se takmičili u pretkolima Lige šampiona, Crvena Zvezda je imala drugu posjetu po broju navijača na jednoj utakmici, a ukupno je Zvezdu gledalo preko 103.000 navijača u tri domaće utakmice, a samo Celtic je imao više domaćih navijača.

Uzimajući u obzir činjenicu da je u kvalifikacijama nastupao veliki broj evropskih velikana protiv Porta, Manchester Cityja, Rome ili Fenerbahcea, dolazimo do zaključka da je srbijanski klub imao ogromnu podršku navijača.

Povodom toga, srbijanski klub je objavio saopštenje koje vam donosimo u cijelosti.

„Crvena zvezda je u kvalifikacijama koje su nedavno završene, računajući oba takmičenja, drugi najgledaniji klub u Evropi. Šampiona Srbije je u tri odigrane utakmice u Beogradu posmatralo više od 100.000 ljudi, tačnije – nešto više od 103.000. Ispred Crvene zvezde našao se samo Seltik, koji je na svakoj od svoje tri utakmice igrane u Škotskoj imao nešto više od 50.000 navijača. Ipak, nešto istočnije, u ekonomski skromnijoj Srbiji, navijači Crvene zvezde pokazali su i dokazali da su uvek uz svoj klub. Zbirno, Crvena zvezda je, kada je poseta u pitanju, ispod sebe ostavila brojne klubove poput Legije, Steaue, Kopenhagena, Rozenborga, Ferencvaroša... Utakmica protiv Ludogoreca koja je odigrana na Marakani je jedina, uz Seltikove utakmice, na kojoj je premašena cifra od 50.000 posetilaca. Time je Zvezda uspela da na svom stadionu ugosti više navijača nego što su to činili Mančester Siti, Porto, Roma, Borusija Menhengladbah", stoji u između ostalog u saopštenju kluba sa Marakane. 

Učitaj još novosti