03. 09. 2016 - 08:56
Tihi revolucionar - Znate li koliko je samo igrača Barse...
907
Shares
Tihi revolucionar - Znate li koliko je samo igrača Barse ostalo od dolaska Enrikea?!

VELIKI PROMET NA NOU CAMPU

Tihi revolucionar - Znate li koliko je samo igrača Barse ostalo od dolaska Enrikea?!

Sportske.net
03. 09. 2016 - 08:56
0
Shares

Za tim Barse u fudbalskoj javnosti godinama je poznato ono ''dajte meni da ih treniram i osvojiću sve'', ali je činjenica da je biti trener katalonske ekipe ipak daleko teže.

Pepu Gvardioli su svi zamerali i njegov uspeh nipodaštavali, jer je ''imao najbolji tim i najbolji tandem veznjaka Ćavi-Inijesta'' u ekipi.

Ni Luis Enrike nije dovoljno cenjen, iako je za dve sezone osvojio sve moguće trofeje, a koliko je ostavio pečat i promenio kompletan tim potvrđuje činjenica da je u ekipi ostalo SAMO OSAM igrača koje je zatekao kada je došao leta 2014. godine, a to su - Đerar Pike, Havijer Maskerano, Đordi Alba, Serhi Roberto, Serhio Buskets, Andres Inijesta, Lionel Mesi i Nejmar.

Podsetimo, sezona 2013/14. bila je za zaborav, pošto je ekipa pod vođstvom Herarda Martina osvojila samo skromni Superkup Španije.

Iz te ekipe, danas u Barsi više nije čak 15 igrača - Viktor Valdes, Hose Manuel Pinto, Martin Montoja, Dani Alveš, Karles Pujol, Sesk Fabregas, Ćavi Ernandes, Pedro Rodrigez, Aleksis Sančez, Džonatan dos Santos, Mark Bartra, Aleks Song, Ibrahim Afelaj, Kristijan Teljo i Adrijano.

2

Ipak, nisu svi otišli prvog leta, pošto su još sezonu ili dve odigrali - Dani Alveš, Ćavi, Montoja, Bartra, Adrijano i Pedro.

Luis Enrike je bio aktivan u dva od tri letnja prelazna roka, u prvom su došli - Klaudio Bravo, Mark Andre Ter Štegen, Žeremi Matje, Tomas Vermalen, Ivan Rakitić i Luis Suarez, dok je Rafinja vraćen iz Selte.

Narednog leta, Barsa je dovela samo Ardu Turana i Aleksa Vidala, dok je ovog ponovo bila aktivna, pošto su stigli - Jasper Silesen, Samjuel Umtiti, Lukas Dinj, Denis Suarez, Andre Gomeš i Pako Alkaser.

pojacanjaLuis Enrike je tokom prve dve sezone jačao konkurenciju, ovog leta više nego ikad, dok se odrekao igrača na koje ne računa i koji nemaju budućnost u klubu.

Koliko je lako ili teško voditi ekipu Barselone nismo kompetentni da komentarišemo, možemo samo da prebrojimo trofeje koje je Luis Enrike osvojio, kao i da pogledamo kakvim je sastavom pojačao Barselonu, odnosno dodao osmorici pomenutih ''preživelih'' koji su i dalje tu, posle njegovog dolaska leta 2014. godine.

Barselona jeste zadržala okosnicu tima, tih osam igrača, izuzev Roberta (Pike, Maskerano, Alba, Buskets, Inijesta, Mesi i Nejmar) godinama unazad su nezamenjivi na svojim pozicijama, međutim, doprinos Luisa Enrikea u revoluciji posle sezone 2013/14 kada su svi govorili ''njihovo vreme je prošlo, igrači su potrošeni'' - ipak je nemerljiv.

Ili pak ova nadogradnja na grafiku pokazuje da ipak nije lako biti trener Barselone?

postava

Učitaj još novosti