03. 09. 2016 - 11:41
Ovih 11 igrača je hitno trebalo promijeniti sredinu ovog ljeta
907
Shares
Ovih 11 igrača je hitno trebalo promijeniti sredinu ovog ljeta

STRAŠNA POSTAVA

Ovih 11 igrača je hitno trebalo promijeniti sredinu ovog ljeta

Germanijak.hr
03. 09. 2016 - 11:41
0
Shares

Transfer rok je završen, a dok se zbrajaju poslovi i ističu dobre akvizicije, uvijek ima onih nekoliko igrača koji ispadnu pomalo i naivni tako što – unatoč činjenici da ih klub, suptilno ili manje suptilno otpiše – odluče igrati PR igru i predstaviti njihov ostanak kao činjenicu da ih se klub zapravo nije htio riješiti, već da im je „samo dao podstreh za snažniji rad“. Nudimo stoga listu igrača koji su svakako trebali promijeniti sredinu ovog ljeta, ako im je barem stalo do vlastitog razvoja i karijere. Ali očito nije.

VRATAR:

Simon Mignolet (Liverpool)

Mignolet je nominalno još uvijek prvi vratar Redsa, iako mu je Klopp preko ljeta doveo konkurenciju u vidu Lorisa Kariusa, kojeg je na preporuku doveo iz Mainza, kluba kojeg je trenirao. Karius se – na Mignoletovu sreću – ozlijedio tijekom priprema, pa je Liverpool ponovno ostao na svom kiksevima sklonom prvom odabiru. Mignolet nije katastrofalno loš golman, Mignolet je samo tip golmana koji nije na razini koncentracije potrebnoj da održi ideju o visokom plasmanu Redsa živom. Tip golmana koji obrani penal Walcottu u prvom kolu, a zatim primi pet pogodaka iz pet udaraca u okvir protiv Arsenala i Burnleyja kombinirano. Spominjala se i posudba Joea Harta, što samo pokazuje da i navijači i struka Liverpoola jednim okom gledaju bolje rješenje.

Tip golmana koji očito živi na kredit na Anfieldu i koji će prvom prigodom biti odbačen kao stara krpa.

DESNI BEK:

Matthieu Debuchy (Arsenal)

Kada vam klub „zaboravi“ staviti prezime u ponudu imena za istiskivanje na dresovima na klupskoj stranici iako ste u klubu već dvije godine, znak je da nešto nije u redu. Iz Arsenala su se oko „slučaja Debuchy“ opravdali tek nenamjernom administrativnom pogreškom, no i takve stvari su indikator šire slike. Ne treba kriviti činjenicu da se Hector Bellerin prometnuo u možda i najuzbudljivijeg mladog beka na svijetu, već je i njegova forma dok bi dobio prigodu bila kriminalna. Sjetimo se samo utakmice Arsenala u Zagrebu protiv Dinama...

STOPERI:

Mamadou Sakho (Liverpool)

Još jedan član Liverpoola koji je trebao naći novu sredinu. Nakon fijaska potkraj sezone s doping-optužbama koje su ispale neutemeljene i incidenta na kojem je napustio pripreme Liverpoola u SAD-u, činilo se kako je rastanak francuskog stopera i Redsa neminovan. To su mislili svi osim njega samog; igrač je odbio nekoliko lukrativnih ponuda, unatoč činjenici da mu je i menadžer savjetovao da prihvati neku od njih jer mu je alternativa – sjedenje na tribini. Sakhu je to očito primamljiva opcija.

Branimir Ivanović (Chelsea)

Teško je prihvatiti da starimo; nikom nije ugodno čuti da su ga godine stigle i da to jednostavno više nije to. Tako je nekako i sa legendarnim Branetom, koji je nakon 8 dugih godina i više od 250 utakmica za Chelsea jednostavno dao svoje. Ozljeda i manjak forme u lošoj prošloj sezoni za Chelsea dovoljan su indikator da je 32-godišnji polivalentni branič trebao potražiti možda manje zahtjevnu okolinu u kojoj bi proveo svoje veteranske godine. Spominjao se ovog ljeta Milan kao možebitna nova destinacija, ali se bivši srpski reprezentativni kapetan ipak nije odlučio na odlazak sa Stamford Bridgea. Još.

LIJEVI BEK:

Marcos Rojo (Manchester United)

Došao je zajedno s ustoličenjem Louisa Van Gaala na klupi Uniteda prije dvije sezone kao uzbudljiva opcija, s mogućnošću igranja kao lijevi stoper i lijevi bek. Međutim, sve što je u njemu vidio Jose Mourinho je mogućnost da ga uvali nekom kao dodatni uteg u pregovorima za igrače koje Special One smatra prikladnijima njegovoj viziji igre. Argentinac očito nema budućnost na Old Traffordu, ali unatoč interesu Valencije Rojo je odlučio ostati na dnu rostera Manchester Uniteda.

VEZNI RED:

Yaya Toure (Manchester City)

Ah, Yaya. Nekada motor i duša ove momčadi, kao i čovjek koji je posjedovao nevjerojatan pregled igre te tehniku, s obzirom na staturu i fizikalije. Međutim, s 32 godine na leđima i pogotovo s dolaskom Pepa Guardiole na klupu Cityja, Toureovo vrijeme je neupitno došlo kraju, ako nije i prije toga bilo jasno da Toure ipak više ne može udovoljiti postulatima moderne igre. Pogotovo dok još uvijek ima jednu od najviših plaći u klubu. Djelovalo je kao idealna situacija u kojoj bi se priključio bivšem treneru Pellegriniju u Kini, ali Toure je odlučio uzeti još ostatak iznosa ugovora do kraja, a onda iduće ljeto kao slobodan igrač eventualno odraditi neku sezonu u miru.

Marcelo Brozović (Inter)

Kako se #EpicBrozo našao tu? Budimo realni, Brozović je iznimno vrijedan, polivalentan i izdržljiv igrač, koji je dobar dodatak bilo kojoj ekipi. Međutim, naš Broske je i miljenik sad već bivšeg trenera Nerazzura, Roberta Mancinija, koji ga je i doveo na San Siro. Da je ljubav obostrana pokazala je situacija nakon smjene, u kojoj je Brozović bio među onim nezadovoljnicima smjenom, a sve su glasnije bile priče o odlasku iz kluba povodom ustoličenja De Boera. Drugačija vizija igre, privrženost bivšem treneru, konkretne ponude drugih klubova... Sva ta priča nije zalog za mirnu budućnost pod novim strategom, makar se sada spominje kako će potpisati novi ugovor. Hm...

Bastian Schweinsteiger (Manchester United)

Slično kao i Yaya Toure na Etihadu, legendarni Nijemac je već neko vrijeme otpisan na Old Traffordu, a dolazak Josea Mourinha samo je potvrdio da za njega više nema mjesta u svlačionici. Trenira s juniorima i teško da će postojati šansa u kojoj ovaj veteran zaigra za prvo momčad Uniteda. Međutim, velikan kakav je, izjavio je kako u Europi može igrati samo za Bayern ili United, te da će rado ostati još malo na Old Traffordu bez obzira na sve. Pripremite transakcije, o vi kineski investitori...

NAPADAČI:

Saido Berahino (West Bromwich Albion)

Još jedan razočaravajući prijelazni rok za nekad najtraženijeg mladog engleskog napadača. Iako je bio blizu prelaska u Stoke ovog ljeta, Berhanino kao da je izgubio i sam nadu da će napustiti WBA, gdje nije u najboljim odnosima sa stručnim stožerom već neko vrijeme. Frustracija zbog neprelaska u bolju sredinu dok je bio na vrhuncu forme odrazila se i na njega samoga, a praktički već sezonu i pol sebi ruši cijenu umjesto da je podiže. Ne dolazi se tako do velikog transfera...

Isco (Real Madrid)

Isco ide, Isco ostaje, ide, ostaje, ide... Ostaje. Španjolac je doveden prije tri godine iz Malage kao velika nada, doživio svoj zenit pod Ancelottijem, ali sada se spominje tek kao par Jamesa Rodrigueza u natjecanju „tko će prije napustiti Santiago Bernabeu“. Spominjala se opcija prelaska u PSG, navodno je bilo vrlo blizu, ali se Isco, popularnim riječnikom, odlučio „izboriti za svoje mjesto u klubu“. Sretno s tim.

Diafra Sakho (West Ham)

Iako ključni igrač sustava dok je Allardyce, danas izbornik Engleske, vodio West Ham, Sakho jednostavno nikada nije kliknuo s našim Bilićem. Nane je rekao kako za njega u klubu nema mjesta unatoč deficitu napadača, nakon što je igrač izjavama dao do znanja kako se ne vidi u redovima Čekićara. Bio je blizu prelaska u WBA, ali je pao liječnički i sada je njegova budućnost itekako neizvjesna.

Učitaj još novosti