06. 09. 2016 - 11:51
Vladavić za Sport.ba: Izlaz iz krize je ulaganje u omladinsku...
907
Shares
Vladavić za Sport.ba: Izlaz iz krize je ulaganje u omladinsku školu

LEGENDA VELEŽA

Vladavić za Sport.ba: Izlaz iz krize je ulaganje u omladinsku školu

Faris DŽAFEROVIĆ
06. 09. 2016 - 11:51
0
Shares

Najveći poslijeratni talenat koji je izašao iz Veležove omladinske škole je Admir Vladavić, ovaj grač je kroz karijeru nastupao za Velež, Željezničar, Žilinu, Red Bill Salzburg, Olimpik, Kravinu, da bi karijeru završio u svom Veležu.

Ovaj igrač je za naš portal otkrio svoja očekivanja od sastanka, te kao navijač Veleža emotivno otkrio svoje mišljenje o trenutnom stanju u kojem je klub.

''Nažalost, nisam mnogo upućen oko današnjeg sastanka, ali ja Velež sada i gledam kao vatreni navijač, i mnogo me boli stanje u kojem se nalazimo. Problem je ujedno i riješenje, jer Velež odavno nema kvalitetan rad u omladinskim kategorijama. Mi smo u prošlosti imali fantastične generacije, koje su osvajale i trofeje, sada nažalost nemamo to, jer ponavljam mala su ulaganja u omladince, dovode se neke zvijezde, koje nije briga za klub, i tako se samo bacao novac, zbog toga smo tu gdje jesmo. Sada je vrijeme za novi početak, to je veoma dugotrajan proces, a on se mora bazirati na omladinicima, jer trenutno samo u tome vidim riješenje.''

Faris DŽAFEROVIĆ

Učitaj još novosti