14. 09. 2016 - 22:54
Stara dama podbacila na startu, oslabljeni Lyon dotukao Modre
907
Shares
Stara dama podbacila na startu, oslabljeni Lyon dotukao Modre

LIGA PRVAKA

Stara dama podbacila na startu, oslabljeni Lyon dotukao Modre

14. 09. 2016 - 22:54
0
Shares

Juventus je pred domaćim navijačima otvorio novu sezonu Lige prvaka. U prvom kolu u Torino je stigla Sevilla, a aktualni osvajač Europske lige i zapravo stari poznanik 'stare dame' jer su ova dva suparnika igrala međusobno i prošle godine, odigrao je 0:0. 

Prva veća prilika pripala je Juventusu. Sami Khedira je u osmoj minuti pokupio u centimetar precizno dodavanje u kazneni prostor i pucao, ali lopta je ipak otišla pored lijeve stative. 

Odličnu solo akciju je u 16. minuti povukao Gonzalo Higuain kada je svladao dvojicu igrača i uputio niski udarac s ruba šestnaesterca prema sredini gola, ali obranio je to Rico. Odličnom obranom na drugoj strani uzvratio je Buffon u 27. minuti kada je snažnim udarcem s nekih 20 metara pokušao Sergio Escudero Palomo. 

Do kraja prvog poluvremena nismo puno toga vidjeli od igre, ali su zato nervozni gosti uspjeli zaraditi čak tri žuta. N'Zonzi u 36., Ibora u 40. te Rami u 45. minuti utakmice. 

Prvih deset minuta nastavka proteklo je većim dijelom u pokušajima Danija Alvesa koji je uporno centrirao s desne strane, ali njegove lopte nisu nalazile Gonzala Higuaina. Gosti iz Španjolske su prilično učinkovito 'umrtvili' talijanskog prvaka. 

U 60. minuti Higuain je konačno glavom zahvatio jedan centaršut, no uspio je samo zatresti prečku. 

Allegri je u 68. minuti umjesto Asamoaha i Evre u igru uveo Pjanića i Alexa Sandra. 

Fino je u 81. minuti loptu u šesnaestercu primio Gonzalo Higuain. Našao prostora za šut i pucao nisko po sredini gola, ali mu je obrambeni igrač blokirao udarac... 

Pjaca je u 86. minuti ušao umjesto Dybale, no niti on nije uspio napraviti puno više. Mandžukić je večeras ostao na klupi. 

U drugom susretu grupe znatno oslabljeni Lyon je s 3:0 nadigrao Dinamo. 

Lyon je ušao uzdrman zbog dva uzastopna ligaška poraza uza sedam primljenih golova. I, da, bila je to vjerovatno direktna borba za treće mjesto u skupini.

I onda Dinamo iz takve utakmice izađe potučen do nogu!

 

Učitaj još novosti