17. 09. 2016 - 23:16
Nadmašili i Nadrealiste: Rasime, slušaj me, Rasime, čekaj...
907
Shares
Nadmašili i Nadrealiste: Rasime, slušaj me, Rasime, čekaj bolan...

BUČNA RASPRAVA U GORAŽDU

Nadmašili i Nadrealiste: Rasime, slušaj me, Rasime, čekaj bolan...

17. 09. 2016 - 23:16
0
Shares

Da se nogomet u Bosni i Hercegovini godinama nalazi na najnižim mogućim granama, zna i svaka ptica. Nemoć bh. klubova da ostvare neki zapaženiji rezultat na evropskoj sceni nastavlja se iz godine u godinu.

I ove, kao i svih prethodnih sezona, klubovi iz BiH u Evropi su svoje nastupe završili u ranim fazama takmičenja. Sva četiri kluba izbačena su već u prvom ili drugom kolu. Prvak, ekipa Zrinjskog je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka "dobila nogu" od poljske Legije iz Varšave (ukupno 1-3), dok su se u kvalifikacijama od Evropske lige u prvom kolu oprostili Sloboda, Radnik i Široki Brijeg. Tuzlanska ekipa je u dvomeču ispala od Beitara iz Jerusalema (0-1), bijeljinski tim ukupnim rezultatom 0-2 izgubio je od bugarskog Beroea, dok su Širokobriježani sramotno ispali od malteške Birkirkare (1-3).

No, da se svjetlo na kraju tunela kada je u pitanju najvažnija sporedna stvar na svijetu u našoj zemlji i dalje ne nadzire dokaz je i videosnimak sa zasjedanja Skupštine Nogometnog saveza Bosansko-podrinjskog kantona (BPK).

Naime, nakon što je predsjedavajući Skupštine Dino Raščić, inače nekadašnji član Izvršnog odbora NSBiH, pročitao dnevni red i ponudio ga delegatima na usvajanje, započela je jednoiposatna drama, koja je obilovala galamom, vikom, dobacivanjima, prepucavanjima, optužbama, pa čak i teškim riječima i psovkama. Dakle, svim drugim samo ne parlamentarizmom!

Neki od delegata, među kojima je najbučniji bio izvjesni Rasim, tražili su da se u dnevni red uvrste i neke druge tačke, što, upozorio ih je Raščić, nije bilo moguće prema važećem Statutu, jer dnevni red predlaže Izvršni odbor, a rok na njegove eventualne izmjene i dopune je sedam dana do održavanja sjednice Skupštine.

- Rasime, saslušaj me, Rasime, čekaj, Rasime bolan... - bezbroj se puta moglo čuti kako Raščić pokušava primiriti vidno uznemirenog delegata koji je tvrdio da Nogometni savez BPK čini sve samo da zaštiti sebe, a nogometne klubove "ko šiša". Rasim je na kraju u znak protesta i napustio sjednicu prije njenog zvaničnog završetka.

Tokom sjednice, jedni drugima spočitavali su da se malo bolje informišu o samom sadržaju Statuta, a delegati su isticali kako im je više dosta da trpe sve ono što na svoju ruku već godinama rade čelnici Nogometnog saveza BPK. Tražili su i odgovor na pitanje zašto NSBPK ne želi bez ikakvih razloga u članstvo da primi NK Gazije, iako ovaj klub ispunjava sve uslove.

Skupštini održanoj u maloj sali Centra za kulturu u Goraždu prisustvovao je i predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić.

Pogledajte žučnu raspravu sa sjednice NSBPK:

(Avaz.ba)

Učitaj još novosti