02. 10. 2016 - 17:48
On je Pepov dragulj, vjeruje u čuda i sanja SP u Rusiji
907
Shares
On je Pepov dragulj, vjeruje u čuda i sanja SP u Rusiji

BUDUĆNOST KOSOVA

On je Pepov dragulj, vjeruje u čuda i sanja SP u Rusiji

Slobodna-bosna.ba
02. 10. 2016 - 17:48
0
Shares

Čudesni talenat kosovskog fudbala i dragulj Manchester Cityja, 20-godišnji Bersant Celina bez kompleksa je najavio kvalifikacije za Rusiju u kojima ovaj mladi igrač ima pregršt ambicija.
 
"Nevjerovatna čast mi je igrati za Kosovo u ovim kvalifikacijama. Sanjam o tome da kao kapiten predvodim Kosovo na Svjetskom prvenstvu", poručio je svijetu momak koji je mogao igrati i za Norvešku, ali nije mnogo dvojio.
 
Odabrao je državu u kojoj je rođen, a ne onu u kojoj je odrastao.
 
E, da smo mi bili te sreće, pa da za reprezentaciju BiH igraju svi oni igrači koji su ovdje rođeni... Ili, barem pedeset posto.
 
No, Kosovo je njegova domovina. A fudbal profesija. Profesija koja će mu se definitivno isplatiti.
 
Taj je klinac od mnogih eksperata već sada proglašen za jednog od najvećih svjetskih talenata, što dokazuje svojim igrama.
 
Kako ga Pep Guardiola nije imao gdje ugurati među zvijezde Cityja, poslao ga je na posudbu u Twente, za koji je dao gol odmah u debiju, a dosad je u tri utakmice postigao isto toliko pogodaka.
 
"Imamo jako tešku grupu, ali naš cilj je izboriti Svjetsko prvenstvo. Ništa drugo. U svakoj utakmici moramo davati sve od sebe i onda su čuda moguća. Mi vjerujemo u čudo", odaslao je poruku Celina.
 
Utakmica Kosova i Hrvatske na rasporedu je 6. oktobra.
 
Prije četiri godine Celina je napustio norveški Stromsgodset i potpisao za Manchester City za koji je debitirao 2014. godine.
 
Odigrao je nekoliko utakmica u kupu za veliki klub, a u jedinoj utakmici u Premierligi mladi veznjak asistirao je Sergiju Agueru u 1:3 porazu od Leicestera.

Učitaj još novosti