09. 10. 2016 - 18:59
Prodat za siću, a danas vrijedi desetine miliona eura
907
Shares
Prodat za siću, a danas vrijedi desetine miliona eura

VELIKI PROPUST BAVARACA

Prodat za siću, a danas vrijedi desetine miliona eura

Ba.n1info.com/Sport.ba
09. 10. 2016 - 18:59
0
Shares

Najveći najviše griješe. Može im se, imaju toliko novca i jedan igrač više ili manje često ne znači ništa.

No kada greška košta 34 miliona eura, onda je red da se spomene, taman da se radi i o velikom štediši među najvećim klubovima – Bayernu.

Jeste, najveća greška koju su napravili bio je Matts Hummels, ali sreća ih je pogledala pa su grešku imali pravo ispraviti. Uz spomenuti iznos. Dortmund je tada talentovanog defanzivca za kojeg mjesta u Minhenu nije bilo, kupio za 4 miliona eura da bi ga nakon igračkog sazrijevanja u ljutom rivalu i nekoliko osvojenih velikih trofeja, vratili kući za 38 miliona europskih novčanica.

Ali Bavarci nemaju šta da brinu. Opet je sve na njihovoj strani. Dobili su igrača koji će u odbrani igrat u narednih šest ili sedam godina i s te strane nije skup, ali da su ondašnji minhenski vlastrodršci imali malo bolji nos za svoje dječake, sve je mogla biti prosta priča.

Ovako je Bayern potvrdio neograničenu moć u njemačkom fudbalu. Dobiju skoro sve što traže. Osim Marca Reusa! On je i dalje odan žutoj boji njegovog Dortmunda i odolijeva napadima miliona iz njemačke fudbalske prijestolnice.

Dokad?

Učitaj još novosti