11. 10. 2016 - 14:59
Ronaldo sigurnim koracima ide ka novom rekordu
907
Shares
Ronaldo sigurnim koracima ide ka novom rekordu

FENOMENALNI PORTUGALAC

Ronaldo sigurnim koracima ide ka novom rekordu

11. 10. 2016 - 14:59
0
Shares

Cristiano Ronaldo je sasvim sigurno jedan od najboljih fudbalera svih vremena. 

Voljeli ga ili ne, brojke definitivno govore njemu u prilog. Ronaldo je vlasnik mnogih velikih rekorda koji će se teško u budućnosti oboriti, a na dobrom je putu da obori još jedan. 

Naime, nakon četiri pogotka protiv Andore i jednog protiv Farskih Otoka on je došao do brojke od 66 golova u dresu reprezentacije Portugala. Na taj način dodatno se približio 4. mjestu vječne liste strijelaca internacionalnih golova. 

Ispred Ronalda po broju golova za reprezentaciju  nalazi se Irac Robbie Keane koji je postigao 68 golova za Irsku, dva više od Ronalda koji je odigrao 11 mečeva manje za svoju državu. 

Isti broj golova kao i Robbie Keane ali za samo 62 meča ima Gerd Muller za Zapadnu Njemačku. Na prvom mjestu ove liste je Ferenc Puskas koji je za Mađarsku bio strijelac 84 puta, dok je na drugom mjestu također Mađar Sandro Kocsis sa devet golova manje. 

Na trećem mjestu je Klose sa 71 golom u 137 nastupa za Njemačku. Obzirom da Ronaldo namjerava igrati još dugo, nije isključeno da bi se na kraju karijere mogao naći na vrhu ove liste.

Učitaj još novosti