21. 10. 2016 - 16:56
Allegri pred veliki derbi neočekivano mnogo nahvalio Milan
907
Shares
Allegri pred veliki derbi neočekivano mnogo nahvalio Milan

DA LI JE DOŠAO KRAJ DOMINACIJE?

Allegri pred veliki derbi neočekivano mnogo nahvalio Milan

21. 10. 2016 - 16:56
0
Shares

Sutra je na rasporedu veliki derbi italijanskog i svjetskog fudbala pošto će na San Siru igrati dva najveća italijanska kluba Milan i Juventus.

Već godinama ovaj derbi ne privlači mnogo pažnje zbog loše situacije unutar Milana koja je bila uvjetovana finansijskim kolapsom vlasnika Silvija Berlusconija. Ipak, ove sezone je sve krenulo kako treba za Rossonere, a klub od 1. novembra preuzima kineski konzorcijum na čijem je čelu Robin Li.  

Juventus je prvi na tabeli Serije A sa 23 boda, dok Milan dijeli drugo mjesto sa Romom sa pet bodova manje. Odavno se nije desilo da je Milan na toj poziciji, pa je trener Juventusa Massimiliano Allegri pod velikom dozom opreza.

"Moram da čestitam Milanu pošto imaju dobre rezultate u prvenstvu. Imaju nekoliko mladih igrača koji će biti budućnost italijanske reprezentacije. Utakmice Milana i Juventusa su uvijek tesne. Protiv Intera smo bili favoriti i dobili smo dobar udarac", rekao je Allegri.

"Moramo da budemo oprezni, Suso i M'Baye Niang imaju dobru tehniku, Carlos Bacca je dobar napadač, a Giacomo Bonaventura je kreator igre. Poštujemo Milan, oni imaju mlad tim, jaki su. Zaslužili su drugo mjesto na tabeli, ali sezona je duga", rekao je Allegri, koji je 2011. godine osvojio posljednju titulu Milana.

Utakmica Milana i Juventusa igra se u subotu od 20.45 na San Siru.

Učitaj još novosti