22. 10. 2016 - 17:39
Sloboda i Krupa do pobjeda minimalnim rezultatom, Vitez...
907
Shares
Sloboda i Krupa do pobjeda minimalnim rezultatom, Vitez iznenadio Mladost

BHT PREMIJER LIGA

Sloboda i Krupa do pobjeda minimalnim rezultatom, Vitez iznenadio Mladost

22. 10. 2016 - 17:39
0
Shares

Danas su odigrani prvi susreti 13. kola BHT Premijer lige BiH, a Sloboda je na svom terenu savladala goste iz Širokog Brijega, dok je Krupa također kao domaćin savladala momčad Metalleghea, a Vitez je napravio iznenađenje i slavio gostujuću pobjedu nad ekipom Mladosti.

Sloboda - Široki Brijeg 1:0

U uvodnim minutama igralo se uglavnom na sredini terena bez pravih uzbuđenja. U 17. minuti nakon kornera Merzić je glavom šutirao preko gola, dok je Ivanković u 28. minuti iz dobre pozicije izveo slobodan udarac, ali u živom zidu je pogidio saigrača Barabana.

Domaći su ponovo prijetili u 32. minuti, ali udarac glavom Veselinovića je izblokiran. Opasno je bilo nakon kornera Širokobriježana u 39. minuti kada je šutirao Ćorluka, ali Kostić je izbacio loptu. Ipak, u ne baš sadržajnom prvom dijelu viđen je gol u samom finišu.

U 42. minuti nakon novog kornera za Tuzlake srušen je Kostić, a glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Sulejman Krpić za 1:0 i osmi gol sezone.

Na početku drugog dijela poništen je gol Grahovca zbog ofsajda, a Krstanović je u 53. minuti imao dobru za Široki, ali nije je iskoristio i ostalo je 1:0. Pokušao je i Ćorluka u 73. minuti, ali Pirić je bio priseban.

Do kraja jalovi napadi gostij, a najbolju šansu je ipak ima domaći tim kada je Zec u 86. minuti promašio kolosalnu priliku, ali ostao je do kraja 1:0 i Sloboda je nakon šest mečeva bez pobjede konačno slavila.

Mladost - Vitez 1:2

Utakmica je počela ispitivanjem snaga a prvu šansu za goste Dedić je iskoristio te nakon dobre akcije postigao lijep pogodak udarcem sa 12 metara. U 28. minuti Dedić ponovo prijetio, ali ovoga puta istakao se Hadžić. u 42. minuti Kokot je ubacio, Rašić propustio loptu, a na drugoj stativi se našao Mamić koji je zakucao loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu Mladost je krenula silovito i smanjila prednost u 51. minuti. Brkić je sa lijeve strane oštro centrirao, lopta se odbila od Isakovića i došla do novog igrača Mladosti Asanovića koji je sigurno pogodio.

Do kraja nije bilo promjena i gosti su upisali velika tri boda u borbi za opstanak.

Krupa - Metalleghe 1:0

Utakmica je počela u laganom ritmu a prvu šansu imao je za goste Popović u 19. minuti međutim nije najbolje reagovao i ostalo je 0:0. Gosti su imali još jednu sjajnu šansu u 27. minuti nakon što je Zeba šutirao iz okreta, ali golman Krupe je odbranio. Do poluvremena nije bilo promjena rezultata.

Krupa je ofanzivnije krenula u drugom poluvremenu. u 61. minuti odličnu šansu imao je Kajkut, ali je šutirao iznad gola. Krupa je imala inicijativu, odlična prilika za Cvijanovića odigrala se u 80. minuti, ali je golman Fejzić izašao pravovremeno na loptu.

Krupa je u 92. minuti preko Milutinovića stigla do pobjede i veoma važna tri boda.

Učitaj još novosti