23. 10. 2016 - 18:54
Mourinha osramotili ''njegovi'': Rapsodija u plavom na...
907
Shares
Mourinha osramotili ''njegovi'': Rapsodija u plavom na Stamford Bridgeu

CHELSEA - UNITED 4:0

Mourinha osramotili ''njegovi'': Rapsodija u plavom na Stamford Bridgeu

23. 10. 2016 - 18:54
0
Shares

Jose Mourinho vratio se na 'svoj' Stamford Bridge 311 dana nakon što je dobio otkaz i odmah doživio pravi debakl. U bojama Manchester Uniteda poražen je 4:0, a to mu je tek drugi put u karijeri da je njegova momčad primila 4 ili više golova (prvi put u porazu 5:3 od Tottenhama u prvom mjesecu prošle godine). U odnosu na prošle utakmice koje su obje momčadi uvjerljivo dobile, Conte nije mijenjao sastav, dok je Mourinho napravio čak šest zamjena (Valencia, Blind, Herrera, Fellaini, Rashford i Ibrahimović su zaigrali, a vani su ostali Darmian, Shaw, Carrick, Mata, Martial i Rooney, koji zbog ozljede nije ni otputovao s momčadi u London. 

Utakmica praktički nije ni počela, a domaćini su poveli. Diego Costa izveo je loptu s centra, a nakon par sekundi ona je stigla do Alonsa na lijevu stranu. Ovaj je sa svoje polovice poslao dijagonalnu loptu prema Pedru u napadu, a dok su se Smalling i Blind dogovarali tko će ju uzeti, Pedro je s njom zaobišao De Geu i zabio već u 30. sekundi utakmice za veliko slavlje domaćina. Pedro je zabio najbrži gol u Premiershipu ove sezone, no Unitedu je to ukupno u Premiershipu već šesti koji su primili u prvoj minuti. 

Uzvratio je United u osmoj minuti kada je Antonio Valencia zavrnuo loptu u šesnaesterac s desne strane, a Zlatan Ibrahimović se ubacio ispred svog čuvara i pucao glavom s nekih šest metara, ali je lopta prošla malo iznad prečke. Sjajnu je šansu imao Eden Hazard u 14. minuti. Pucao je oštro s ruba šesnaesterca, ali lopta je prozujala par centimetara pokraj desne stative. 

Chelsea je u 21. minuti povisio vodstvo. Nakon kornera s desne strane lopta se odbila do Cahilla koji ju je efektno u padu poslao prema golu gdje je Blind sve pokušao blokirati, ali se lopta od njega odbila u mrežu Uniteda za 2:0 Chesleaja. 

Pritiskao je žestoko Chelsea po lijevoj strani Unitedove obrane gdje su redom prolazili Pedro, Matić i Hazard, no lopta nije htjela u mrežu. U 28. minuti utakmice Courtois je s dvije odlične obrane spasio gol 'bluesa'. Prvo je Herrera snažno opalio iz daljine, a na loptu koju je odbio Belgijanac natrčao je Lingard, no i njegov je udarac iskosa s desne strane obranio golman domaćina. 

Ibrahimović se u 40. minuti odlično vratio prema svojoj polovici i još bolje prsima 'izbacio' Fellainija koji je imao priliku krenuti s centra prema golu Chelseaja kada je Luiz više nespretno, ali ružno, čepovima pogodio njegovo koljeno. Za ovakav start smo nerijetko vidjeli i izravni crveni karton što je od suca Atkinsona i tražio Ibra, no Brazilac je na kraju dobio samo žuti karton. 

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Diego Costa se našao u prilici na nekih desetak metara iskosa s lijeve strane i opalio, no Bailly je u posljednji trenutak blokirao. Chelsea je na odmor otišao sa zasluženom prednošću, a Jose Mourinho je na početku drugog dijela odmah uveo Matu umjesto Fellainija. Vratio je tako Pogbu na mjesto zadnjeg veznog, a Matu gurnuo na mjesto iza Ibrahimovića na kojem najskuplji igrač svijetsa u u prvom dijelu nije napravio praktički ništa. 

Diego Costa je u 48. minuti uspio zabiti, no gol je poništen jer je Costa bio u 'debelom' zaleđu. Tolikom da se niti njegov snažni temperament nije želio buniti na odluku sudaca. Eric Bailly je u 52. minuti ozlijedio gležanj, a na teren je ušao Marcus Rojo. 

United je u nastavku preuzeo inicijativu, no u 62. minuti Hazard je lijepo s lijeve stane odigrao 'trokut' s Kanteom i Matićem pa prevario Smallinga i pogodio malu mrežicu za 3:0 'bluesa'. Hazard je golom došao do 4 gola ove sezone, a toilko ih je ukupno zabio kroz cijelu prošlu sezonu. 

Mourinho je u 65. minuti umjesto Lingarda na teren poslao Martiala, no sve je rezultiralo još jednim golom u mreži njegove momčadi. Kante je u 70. minuti neobjašnjivo ostao sam i upustio se u prodor prema golu. Čim je ušao u šesnaesterac 'prodao je lažnjak' Smallingu i lako iskosa s desne strane zabio u suprotni kut za 4:0 Chelseaja! Unitedova odbrana je večeras bila katastrofalna, a posebno je razočarao nekad pouzdani Smalling. 

Chelsea je nakon devet odigranih kola na četvrtom mjestu s bodom zaostatka za vodećim trojcem (City, Arsenal i Liverpool), a Man. United sedmi s pet bodova manje od 'bluesa'. 

Učitaj još novosti