24. 10. 2016 - 12:34
Veliki jubilej: Legende čestitale rođendan FK Sarajevo
907
Shares
Veliki jubilej: Legende čestitale rođendan FK Sarajevo

70 GODINA BORDO KLUBA

Veliki jubilej: Legende čestitale rođendan FK Sarajevo

24. 10. 2016 - 12:34
0
Shares

Rođendan Fudbalskom klubu Sarajevo čestitale su legende Bordo kluba, članovi šampionske generacije iz sezone 1966/67.

"Povodom 70. godina Fudbalskog kluba Sarajevo, upućujem iskrene čestitke uz želje za uspjeh kluba u ovoj sezoni", rekao je Fahrudin Prljača, koji je odigrao više od 300 utakmica za Bordo klub.

"FK Sarajevo želim i želit ću uvijek da bude prvo i da u ovoj sezoni ostvarimo dobre rezultate", kazao je Sead Jesenković, bivši fudbaler Bordo kluba. On je dres kluba s Koševa nosio na 256 utakmica.

"Za 70-ti rođendan Fudbalskog kluba Sarajevo, želim sve najbolje navijačima, da budu oni pravi i prvoj ekipi Sarajeva, ali i svim ostalim selekcijama Bordo kluba, da ostvare što bolji plasman u ovoj sezoni. I, naravno, našim ekipama želim da budu najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine u čitavom svijetu, kao što je bila naša generacija", poručio je Ibrahim Sirćo. Sirćo je dres Sarajeva oblačio na 230 utakmica.

Rođendansku čestitku FK Sarajevo uputili su i bivši igrači i treneri Bordo kluba, koji su učestvovali u osvajanju trofeja Sarajeva, u nekoliko različitih generacija.

"Poklopilo se da ja imam 70 godina i da moje Sarajevo ima 70 godina. Iskrene čestitke mom voljenom klubu i da dugo godina u budućnosti budemo tu jedni za druge i da slavimo pobjede Sarajeva", izjavio je Fuad Muzurović, bivši igrač i trener FK Sarajevo.

"Dugo godina sam tu i kao jedan od najstarijih igrača mogu reći da je Sarajevo nešto posebno, jednostavno to je Fudbalski klub Sarajevo. Sretan rođendan voljeni klube", dodao je Refik Muftić, koji je sakupio više od 300 utakmica u Bordo dresu.

"Svima nama koji volimo Sarajevo, koji smo na bilo koji način vezani za Sarajevo i volimo Sarajevo čestitam od srca 70. rođendan i nadam se da će ova priča trajati još dugo godina", poručio je legendarni Predrag Pašić, član šampionske generacije 1984/85.

"Onima koji su se rodili i odrastali uz Bordo boju želim čestitati rođendan kluba. 70. godina postojanja FK Sarajevo je velika stvar i klubu želim da ova Bordo priča traje i u budućnosti. Također, svima našim navijačima, širom svijeta, želim čestitati naš rođendan", rekao je Memnun Suljagić, koji je odigrao 142 utakmice u poslijeratnoj historiji bordo kluba.

OVDJE možete pročitati i kratku historiju najtrofejnijeg bh. kluba u Jugoslaviji i jednog od ponosa Bosne i Hercegovine.

Učitaj još novosti