25. 10. 2016 - 16:22
Mila majko, tko je sve dijelio svlačionicu s Ronaldom!
907
Shares
Mila majko, tko je sve dijelio svlačionicu s Ronaldom!

NAJGORI SUIGRAČI

Mila majko, tko je sve dijelio svlačionicu s Ronaldom!

Germanijak.hr
25. 10. 2016 - 16:22
0
Shares

Cristiano Ronaldo je – naravno, uz Lionela Messija – najbolji igrač današnjice, i ne samo današnjice.

Iako, često zaboravljamo na to da je Ronaldo, unatoč činjenici da je on sam vrhunski nogometaš koji je igrao u vrhunskim klubovima, više od nekoliko puta trebao zaigrati s igračima koji su daleko od razine kvalitete potrebne za igranje na najvišem nivou.

Od Manchester Uniteda i Portugala do madridskog Reala, evo popisa igrača koji su okarakterizirani kao najgori suigrači nezaustavljivog Portugalca i zasad glavnog kandidata za Zlatnu loptu…

VRATAR: Roy Carroll

Vratar reprezentacije Sjeverne Irske bio je Ronaldov suigrač u Unitedu u periodu između 2003. i 2005. U tom je periodu bio poznat isključivo po tome dok bi dobio prigodu zamijeniti tada jednako neuvjerljivog Tima Howarda na vratima Uniteda, onda bi ušao u iznimno neugodne situacije poput onog loba Pedra Mendesa s pola igrališta. Činjenica je da se legendarni Carroll izuzev Wigana nigdje nije uspio skrasiti, lutajući od Danske do Grčke pa sve nazad do rodne Sjeverne Irske isto dosta toga govori.

DESNI BEK: Julien Faubert

Faubert se kratko mimoišao s Ronaldom u Real Madridu, gdje 2009. na Bernabeu odigrao tek dvije utakmice, i to na – posudbi iz West Hama?! Bilo kako bilo, Francuz je u dresu Reala ostao upamćen više kao pomalo redikulozna ličnost; jednom je prigodom izostao s treninga jer je iz nekog bizarnog razloga računao da momčad ima slobodan dan, dok je legendarna situacija u kojoj je – zaspao na klupi u utakmici protiv Villarreala. Nije ni čudo da je ekspresno vraćen s posudbe, a ni u West Hamu se nije zadržao nakon toga. 

STOPER: Mikael Silvestre

Teško je reći zbog čega je Sir Alex toliko cijenio ovog igrača, koji osim brzine i prevelikog ukazanog povjerenja nije imao nikakav opipljiv alibi za „švercanje“ u momčad Manchester Uniteda. U pet godina je više usporavao i unazadio igru zadnjeg reda Uniteda, da bi onda preko kratke epizode u Arsenalu otišao tražiti sreću u nogometno egzotičnim zemljama poput Kine ili američke MLS lige.

STOPER: Jonathan Spector

Američki stoper razmjerno je mlad stigao u United iz Chicaga, ali unatoč velikoj krizi s ozljedama u obrani Uniteda te 2003. nije uspio opravdati ni status rotacije. Nakon tri službena nastupa za United otišao je dalje, a koji je njegov limit najbolje govori da se skrasio u drugoligašu Birminghamu.

LIJEVI BEK: Royston Drenthe

Jedan od najvećih flopova, ali i najvećih misterija recentne nogometne povijesti. Nikakvih problema s karakterom, porocima, ozljedama; a kada se 2007. pridružio Realu nakon transfera iz Feyenoorda slovio je kao jedan od najvećih mladih talenata Europe i igrač Eura za igrače do 21 godine održanog tog ljeta. Nakon pet godina pokušavanja i niza posudbi, Drenthe se konačno pomirio da je njegova blistava karijera u nastajanju itekako stagnirala, te je 2012. napustio klub da bi otišao u  - Alaniju iz Vladikavkaza. Nakon jednako loših epizoda u Turskoj i Emiratima, Drenthe je s 29 godina trenutačno slobodan igrač.

ZADNJI VEZNI: Eric Djemba-Djemba

Ma daj, kraj. Ovaj dragulj nogometne trivije je s Ronaldom igrao u Unitedu od 2003. do 2005., a poznata je ona šala da je toliko loš igrač da su mu morali dvaput davati ime. Jedan od onih koje je nagla promjena stila igre sredinom nultih potpuno uništila; toliko da je nekada izgledao kao da uopće ne pripada na travnjacima. Nakon 20 susreta u dresu Uniteda započela je njegova ekspedicija zvana „put oko svijeta u deset godina“, tijekom kojih je igrao od Katra, Danske, Izraela, Škotske, Srbije, Kine, Indonezije… Zlobnici bi rekli da luta svijetom baš kao i terenom.

SREDNJI VEZNI: Ruben Amorim

Portugalac je nakon solidne sezone u dresu Benfice 2009/2010. počeo biti načet ozljedama, ali to nije spriječilo njegovo cementiranje u redovima portugalske reprezentacije. Unatoč činjenici da je nakon te uvodne sezone u Benfici više vremena provodio po ambulantama i svađajući se s trenerima dok vrijeđa suigrače, Amorim je dobio čak dva poziva za portugalsku odabranu vrstu i vidio čak dva Svjetska prvenstva, uz nastup protiv Gane na SP 2014. Tada je nestao s mape, a od tog Svjetskog prvenstva u JAR-u praktički nije zaigrao ozbiljan nogomet.

SREDNJI VEZNI: Kleberson

Nakon zapaženog nastupa na SP 2002.,  Manchester United je mladog Brazilca doveo za nešto manje od sedam milijuna funti. Predviđen kao zamjena za ostarjelog Verona, Kleberson je na Old Traffordu potpisao ugovor isti dan kad i Cristiano Ronaldo. Ipak, karijere su im bile dijametralno suprotne – dok je Cristiano postajao ono što je danas, Kleberson je nastupio samo 16 puta u dresu Uniteda, nakon čega je otišao za Tursku.

DESNO KRILO: Liam Miller

Malo prometa – malo zarade. Velika su bila očekivanja od tada mladog irskog reprezentativca, kojeg su nazivali i „novim Roy Keaneom“. Jasan znak da stvari za njega u svlačionici Uniteda, koju je dijelio s Ronaldom od 2004. do 2006. nemaju budućnost došao je kada im je u pripremnoj utakmici protiv Orlando Piratesa u Južnoj Africi nedostajalo praktički više od pola momčadi, ali on svejedno nije dobio priliku zaigrati. Kasnije je lutao, uglavnom po Australiji, prije nego se vratio u rodnu Irsku.

LIJEVO KRILO: Pedro Leon

Tada mladi španjolski reprezentativac, Pedro Leon se pridružio Realu u ljeto 2010., godinu dana nakon što je u klub došao Ronaldo. Plaćen 10 milijuna eura Getafeu, nadali su se na Bernabeuu kako su našli idealnog mladog igrača za uparivanje s Benzemom, a kojeg još mogu i oblikovat po svom nahođenju. Ipak, ne bi bio na ovoj listi da je sve bilo u redu, zar ne? Leon je s vremenom postao ogorčen na manjak minutaže koju mu Mourinho daje na kapaljku, da bi vrlo brzo nezadovoljstvo preraslo u agresiju, kao pred polufinale Kupa protiv Seville i tučnjave na treningu.

NAPADAČ: Liedson

Portugalu je očajnički trebao napadač uoči odlaska na SP 2010. godine da su po hitnom postupku naturalizirali Liedsona, nominalno Brazilca, da pojača napadačku konkurenciju uz Ronalda. Baš je negdje u tom periodu njegova forma počela kopniti, a u dresu Portugala je u 15 nastupa zabio 4 gola i bio zaboravljen brže nego osoba s kojom ste zabrijali na prvoj godini faksa. 

14773871984074

Učitaj još novosti